GÜZEL BİR HABER!

GÜZEL BİR HABER!

?En uzun geceyi şiirle aydınatıyoruz.? sloganıyla Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Sivas Şubesi ve Sivas Belediyesi tarafından hazırlanan Gündönümü Şir Akşamları programı büyük beğeni topladı.Programda Türk Edebiyatının önemli isimlerinden Hüseyin KAYA, Se

SPHM ÖZEL HABER

Şehrimizin önemli değerleri anısına düzenlenen Gündönümü Şiir Akşamları, bu yıl Sivas´ın ağabeyi Ali Şahin Canozan anısına gerçekleştirildi. Ahmet Zahit Erbaş´ın sunduğu, onur konuğu olarak şair ve sanatçı kimliğiyle tanınan Selçuk Küpçük´ün yer aldığı programda şehrin tanınan şairlerinin yanı sıra genç şair adayları da sahnede şiirlerini seslendirme imkanı elde etti.

Bu programların asıl amacının âşıkların diyarı bu topraklarda yeni yetişen şairleri tanıtmak ve değerlerimize sahip çıkmak olarak ifade eden Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Sivas Şubesi Başkanı Aydın Yılmaz, Gündönümü programlarının her gün dönümünde gerçekleştirileceğini ve bu programların şehrin kültürüne hizmet etmek için düzenlendiğini söyledi. Dernek Başkanı Yılmaz, yine şehrin kültürüne değer katacak bir çalışmaya daha imza attıklarını, genç şair ve yazarlarla kendini kanıtlamış şair ve yazarları bir araya getirerek Gündönümü adıyla bir kültür ve edebiyat dergisi çıkardıklarını ifade etti.

Programa katılan misafirlere, programa katılan şairlerin şiirlerinden oluşan Gündönümü Şiirleri ve Gündönümü dergisi hediye edildi.



Anahtar Kelimeler: GÜZEL HABER