GÜZEL BİR HABER!

GÜZEL BİR HABER!

Tarihteki tek HİTİT GÖLÜ olan SUPPİTASU, Mart ayı sonu gibi temizlenerek, yeniden su tutmaya başlayacak.

SPHM ÖZEL HABER

SARİSSA antik kentine ait olan 1900 rakımdaki kralların kutsal suyu SUPPİTASSU Gölü kurumuştu. Gölün tekrar hayata kazandırılmasına yönelik çalışmaların ise hayata geçeceği öğrenildi. MART ayı sonu gibi, SİVAS VALİLİĞİ, İL ÖZEL İDARESİ, MÜZE MÜDÜRLÜĞÜ ve Kültür Müdürlüğü´nün ortak çalışması ile gölün yüzeyinin temizlenerek, tekrar su tutmasının sağlanacağı öğrenildi.

1900 rakımdaki bu özel alanın, aynı zamanda göçmen kuşların da uğrak yeri olduğu biliniyor. Gölün ihmal nedeniyle kuruması neticesinde, gölün müdavimi olan kuşların TECER GÖLÜ ve AYGIR GÖLÜNÜ mesken tuttukları araştırmacılarca dile getiriliyor.

2015 yılında yörede kuş bilimcilerce inceleme yapıldığı ve İç Anadolu Bölgesinden MISIR üzerine göç eden göçmen kuşların katar katar gelerek, bu göl ve civarında mola verdikleri ve akabinde, MISIR SURİYE üzerine gittikleri tespit edilmişti.

GÖLÜN yeniden hayat bulması durumunda farklı pek çok kuş türünün yine İlkbahar ve Sonbahar da burada konaklama imkanına kavuşacakları görüşleri dile getiriliyor.

 

 



Anahtar Kelimeler: GÜZEL HABER