GÜZEL BİR HABER!

GÜZEL BİR HABER!

SİVAS, hayvancılık üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Küçükbaş hayvancılığı yaygınlaştırmak ve kırsalda yaşayanlara destek amaçlı başlatılan proje ümitleri yeşertti. İL Tarım Müdürlüğü SALI günü İlçe tarım yetkilileri başta olmak üzere bilgilendi

SPHM ÖZEL HABER

Tarım ve Hayvancılık için en uygun illerden olan SİVAS´ta, küçükbaş hayvancılığı geliştirme amaçlı yürütülen proje takdir topluyor.

 Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Kredi Garanti Fonu arasında yapılan çalışmalar serisi ile birlikte,  ZİRAAT BANKASI da devreye girerek SİVAS´a eşsiz bir çalışmanın kazandırılması vatandaş tarafından olumlu bulundu.

Şuan SİVAS dağlarında 650 Bin civarında koyunun olduğu varsayılırsa, bunun 1 milyona çıkarılması planlanıyor. Yem desteği ve kuzu alım desteğinin de olduğu öğrenilirken, somut olan bu tür adımların artarak devam etmesi temenni ediliyor.

Proje ile asgari 100 baş kapasiteli ağıla sahip olan işletmelerin hayvan sayılarını asgari 100 başa çıkarması ve 100 baş üzeri işletmelerde ise hayvan sayısının artırılması amaçlanırken,

vatandaşların gerekli şartları taşıması akabinde başkaca bir zorluğun olmadığı öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: GÜZEL HABER