GÜZEL BİR ETKİNLİK!

GÜZEL BİR ETKİNLİK!

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Özel Mehmet Recai Toydemir Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi, bugün harika bir güne imza attı. TÜRK tarihi açısından çok önemli olan NEVRUZ TOYU coşkuyla kutlandı.

STHM ÖZEL HABER

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Özel Mehmet Recai Toydemir Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öncülüğünde Türk Dünyası Toplulukları Haftası ve Nevruz Bayramı dolayısıyla düzenlenen program Vali Yardımcısı İlhami Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Eminoğlu, Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Kurucusu Onur Feridun Bozyiğit ve misafirlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Program Okul Müdürü Yakup Gürlevik’in açılış konuşmasıyla başladı.

Programda Murat Beysun; kurtları ve şahin kuşu ile Bedreddin Keskin ve CÜ. Okçuluk kulübü ok atma gösterisi ile yer aldı.

CÜ. Vakfı Özel Mehmet Recai Toydemir Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Eski Türk Beylerini canlandırarak etkinliğe renk kattılar.

11. Sınıf Öğrencisi Elif Şahinbay’ın canlı performans portre çalışması ilgi gördü.

Tarih Öğretmeni Aysun Gülünay, günün anlam ve önemini şu sözleriyle aktardı:

‘’Nevruz Türk insanını birbirine sıkı sıkıya bağlayan Ergenekon’dan demir dağları eriterek Türk’ün varlığını sürdürmesini sağlayan ateştir. Bu ateş hiç sönmeden binlerce yıldır yanıyor ve yanmaya devam edecektir. Nevruz uyanış demektir. Anadolu gibi bir cennette yaşayan Türk milleti bu cennet vatanı kaybetmemek için uyumamalı. O halde uyumak bir yana dursun, her yıl Nevruz coşkusuyla daha da güçlenerek Türk varlığını ilelebet yaşatalım. Allah Türk’ü korusun. Nevruz gülleri geleceğe umutlar taşısın. Nevruz toyu kutlu olsun.’’

Program Nevruz Ateşi ve demir dövme etkinliği ile son buldu.



Anahtar Kelimeler: GÜZEL ETKİNLİK!