GÜZEL BİR HABER!

GÜZEL BİR HABER!

STHM ÖZEL HABER

TÜRKÜLERİN babası olarak bilinen ve at sırtında dağ tepe dolaşarak 10 binin üzerinde türkü derleyerek TRT repertuarını oıluşturan hemşehrimiz MUZAFFER SARISÖZEN'in SİVAS'ta bir anıtının olmaması tepki çekiyor.

Bu büyük ustanın, şehirde bir anıtının mutlaka olması konuşulurken, bir diğer değerimiz PROF.DR. YAŞAR SERİN'in bu anıtı yapabilirim demesi ise takdir ile karşılandı.

Yetkililerin bu konuyu değerlendirip, ülkenin pek çok yerinde açtığı sergilerle sanata büyük katkı sunan hemşehrimiz PROF.SERİN'le temasa geçerek bu konuyu somutlaştırmaları bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: GÜZEL HABER!
Prof.Dr.Abdi Yaşar SERİN
9.06.2023 13:52:19
Sayın Sivas Times internet Gazetesi yetkilisine. Benim teklifime olumlu yanıt vermeniz ve kamu oyuna duyurmanız adına sizlere çok teşekkür ederim. Yapmış olduğum eserlerimi referans verebilirim. 1.Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kampüs alanında Ozanlar Parkındaki 'AŞIK VEYSEL ANITI' 2. Tokat Niksar' da 'ŞEHİTLER PARKI. 100 metre X 50 metre boyutunda içerisinde Tören Alanı,16 Türk Devletinin Bayrak Flama direkleri, Devlet Büyüklerinin Rölyefleri ve Savaş Alanlarındaki enstanteler.Fatih Sultan Mehmet , Atatürk,Otantik Niksar Halkının yaşam enstanteleri ve Niksar' a ait önemli yapıların rölyefleri. Eserim Niksar çamiçindedir. Eserlerin altında ismim ve imzam vardır. Muzaffer Sarısözenin büyük boy yağlıboya resmini, Rektör Prof.Dr. Muvaffak Akman zamanında adını verdiğimiz Kültür Mekeszine de yapmıştım. Selamlar.