GÜZEL BİR HABER!

GÜZEL BİR HABER!

STHM ÖZEL HABER

UMKE EĞİTİMİ

Sivas İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) Birimi tarafından 03 Haziran 2024 – 07 Haziran 2024 tarihleri arasında Sivas merkez ve ilçeleri ile Tokat’tan gelen 25 kursiyere (Doktor, Hemşire, Acil Tıp Teknisyeni) eğitim verildi. Eğitimin açılış konuşmasını yapan Sivas İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Onur MAHMUTOĞLU afetlerde UMKE birimleri tarafından verilen acil sağlık hizmetlerinin önemini dile getirdi.

UMKE Nedir?

Yurtiçi ve yurtdışında başta deprem olmak üzere olası afetlerde iyi eğitilmiş ve ihtiyaca uygun donatılmış ekipler aracılığıyla en kısa sürede enkaza yönelik medikal kurtarma hizmetlerinin sunulması, hızlı ve güvenli şekilde hasta/yaralı naklinin sağlanması, nakil sonrasında acil tedavi ünitelerinin ve hizmetinin temini ile tüm bu işler için gerekli profesyonel yönetim organizasyonunun oluşturulması amacıyla, Sağlık Bakanlığı Makamının 30.12.2003 tarih ve 5442 sayılı olurlarıyla “Afetlerde Sağlık Organizasyonu Projesi” uygulamaya konulmuş ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) oluşturulmuştur.

Gazetemiz yazarlarından Uzm.Dr. Behnan GÜLÜNAY’ın eğitmen olarak, yine gazetemiz yazarlarından Sağlık Memuru Nihat AYGÜL’ün kursiyer olarak katıldığı zorlu eğitimin uygulama kampı Sivas Kardeşler mesire alanında yapıldı.



Anahtar Kelimeler: GÜZEL HABER!