GÜZELLİKLER ÇOĞALSIN!

GÜZELLİKLER ÇOĞALSIN!

Milli Eğitim Bakanlığı´nın düzenlediği ?HASAN ALİ YÜCEL EDEBİYAT Ödülü yarışmasına SİVAS´ı temsilen katılan yazar Osman ÇELİK, 3684 eser arasından TÜRKİYE´de ilk 10´a girerek SİVAS´ı ZİRVEYE Taşıdı.

SPHM ÖZEL HABER

Milli EĞİTİM BAKANLIĞI´nın düzenlediği HASAN ALİ YÜCEL Öykü yarışması sonuçlandı. SİVAS´ta il BİRİNCİSİ olarak ANKARA´ya öyküsü gönderilen Yazar Osman ÇELİK, ANKARA´da da SİVAS´ı temsilen ilk 10 girerek  SİVAS´ı zirveye taşıdı.

20 Kasım ÇARŞAMBA Günü itibariyle ANKARA´da BAKANLIĞIN Davetlisi olarak bulunan Yazar Osman ÇELİK, orada BAKANLIĞIN organize ettiği etkinliklerde SİVAS´ı temsil ediyor.

24 KASIM Öğretmenler gününde ÇELİK´in, SİVAS adına törenlere katılarak ANKARA´da ödülünü alacağı öğrenilirken, düzenlenecek BÜYÜK  TÖRENDE ödülleri CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Bakan SELÇUK ve devlet akranının vereceği bilgilerine ulaşıldı.

Yazdığı öyküde SİVAS´ı konu alan yazar Osman ÇELİK, SİVAS´ta konuşulan yerel ağzı, deyimleri, atasözlerini coşku ile kullanırken, iç içe örülü pek çok olayı da bu öyküde bütünleyip, ANADOLU tadında bir yaşanmışlıklar halkası oluşturduğu bilgisine ulaşıldı.

Osman ÇELİK Kimdir?

SİVAS´ta doğdu. GİRESUN EĞİTİM FAKÜLTESİNİ bitirdi.Üniversite yıllarından kültür sanat ortamlarında yer aldı. Arkadaşlarıyla birlikte ?KARDELENLER? adında bir SANAT-EDEBİYAT DERGİSİ çıkardı.

Pek çok dergi ve gazetede 1000 civarında KÜLTÜR, SANAT,EĞİTİM, DÜŞÜNCE yazıları yayınlandı.

SİVAS üzerine yazılmış 5 tane kitabı bulunmakta.



Anahtar Kelimeler: GÜZELLİKLER ÇOĞALSIN