GÜZELLİKLER ÇOĞALSIN!

GÜZELLİKLER ÇOĞALSIN!

TÜRKİYE´de bu sene ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan ?Hasan Ali Yücel Öykü Yarışmasında? SİVAS´tan katılan Osman ÇELİK, 3684 eser arasından ilk 10´a girerek SİVAS´ı zirveye taşıdı.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ın hamuruyla yoğrulan bu toprağın çocukları imkan verildiği taktirde başarıdan başarıya koşuyorlar. MEB´in bütün TÜRKİYE de ilkini gerçekleştirdiği ?HASAN ALİ YÜCEL ÖYKÜ YARIŞMASI? gerçekleşti.

Önce SİVAS 1.si olan Yazar Osman ÇELİK, ANKARA´da donanımlı JURİ üyelerinin titiz çalışması ile 3 bin 684 eser arasında ilk 10´a girerek SİVAS´ın gururu oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ANKARA´ya davet edilen Eğitimci-Yazar Osman ÇELİK, 5 gün boyunca ANKARA´da SİVAS´ı temsil etti.

ANKARA´da eğitim ve kültür anlamlı temaslar, görüşmeler ve istişareler içinde bulunan ÇELİK, bu görüşmeleri eğitim anlamlı SİVAS´ta uygulama gayreti içerisinde olacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ŞURA SALONUNDA, sahnede Bakan Ziya SELÇUK´tan ödülünü alan Eğtimci-Yazar Osman ÇELİK, SİVAS kültürünü her fırsatta tanıtmaya çalışacağını söyledi.

EĞİTİMCİ-Yazar Osman ÇELİK´in yıllardır eğitim anlamlı SİVAS´ta yaptığı çalışmaların, başka şehirler tarafından da örnek alındığı bilgilerine ulaşıldı.

 Osman ÇELİK Kimdir?

SİVAS´ta doğdu. GİRESUN EĞİTİM FAKÜLTESİNİ bitirdi.Üniversite yıllarından kültür sanat ortamlarında yer aldı. Arkadaşlarıyla birlikte ?KARDELENLER? adında bir SANAT-EDEBİYAT DERGİSİ çıkardı.

Pek çok dergi ve gazetede 1000 civarında KÜLTÜR, SANAT,EĞİTİM, DÜŞÜNCE yazıları yayınlandı.

SİVAS üzerine yazılmış 5 tane kitabı bulunmakta.

?Hasan Ali Yücel Öykü Yarışmasında" "MANSİYON" Ödülünü aldı.

 



Anahtar Kelimeler: GÜZELLİKLER ÇOĞALSIN