Tarih: 21.07.2023 17:33

GÜZELLİKLER ÇOĞALSIN!

Facebook Twitter Linked-in

Şebinkarahisar Toprağın Çocukları Derneği (TOÇDER) Başkanı Gül Turhan, 20 Temmuz 2023 Perşembe günü Şebinkarahisar'da ağaç dikimi etkinliği gerçekleştirdiler.

500 adet ÇİN KAVAĞI (PAVLONYA AĞACI) BELEDİYENİN belirlediği yerlere dikilirken, doğaya faydalı olan bu türün ŞEBİNKARAHİSAR'a ayrı bir güzellik katacağı belirtildi.

Pavlonya Ağacı Nedir? 

Pavlonya ağacı çok güzel ve geniş yaprakları olan bir ağaçtır. Hızlı bir şekilde büyüyen ve düzgün gövde yapısına sahip bir ağaçtır. Çiçekleri güzel ve hoş kokuludur. Yapısı gereği oksijen üretimi oldukça yüksektir. Ayrıca toprak kaymasını önleme özelliğine sahiptir. Pavlonya ağacı peyzaj çalışmalarında da çok tercih edilen bir ağaç türüdür. Parklardan fabrika bahçelerine kadar her yere dikilebilir. 

 Pavlonya Ağacı Nasıl Yetişir? 

 Pavlonya ağacı ülkemizde de yetişen bir ağaçtır. Fakat yapısı gereği kışın çok yoğun olduğu yerlerde yaşamını sürdüremez. Ama yapısı yine de – 10 dereceye kadar dayanabilir. Ortalama olarak 10 derece sıcaklık bu ağaç için ideal bir sıcaklıktır. Pavlonya ağacı güneş ışığını sever ve gölge oranı yüksek olan yerlerde fidanlar ölür. 

 Düzenli yağışın olduğu yerlerde sulamanın ona göre dengelenmesi gerekir. Ayrıca sert rüzgârların olduğu yerlere dikilmemelidir. Eğer sert rüzgârların olduğu yerlere dikilecekse de ona göre şartlar hazırlanmalıdır. Pavlonya pek çok yerde yetişebilen bir ağaçtır. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —