GÜZELLİKLER ÇOĞALSIN!

GÜZELLİKLER ÇOĞALSIN!

SİVAS BİLİM ve TEKNOLOJİ Üniversitesi Rektör Mehmet KUL önderliğinde, sessiz sedasız şehrin kalkınması noktasında önemli farkındalıklar ortaya koyuyor.

SPHM HABER

SİVAS BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ, şehir için çok önemli kazanımlar ortaya koyuyor. Savunma sanayi boyutunda devasa çalışmalar ilmek ilmek işlenirken, Rektör Yardımcısı ve Tarım Bilimleri Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy öncülüğündeki bilimsel çalışmalarda tarım alanında da öne çıktı. Geliştirdiği soğuk ve kuraklığa dirençli yerli tohumlarla dikkat çeken Tolga Karaköy ve ekibi ürettikleri nitelikli meyve ve sebze tohumlarıyla da ülke tarımı için umut veriyor.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi 50 bin nitelikli meyve ve sebze fidesi, vatandaşların ve çiftçilerin daha nitelikli ürünler yetiştirilmesi, nitelikli yerli tohumun yaygınlaştırılması için halka dağıtıldı.
Sivas Tarihi Kent Meydanında düzenlenen ‘Üniversite Şehir Buluşması’ etkinliğinde vatandaşlara fideler dağıtılırken, tarımında bir değişik savunma sanayi olduğu son yıllarda daha da gündeme gelmeye başladı.



Anahtar Kelimeler: GÜZELLİKLER ÇOĞALSIN!