HACILAR Dönüyor

HACILAR Dönüyor

KUTSAL TOPRAKLARDA Hac görevini yerine getiren HACILAR dönmeye başladılar.Yılda bir gerçekleşen büyük ?istişare?nin hakkıyla yapılması ümit ediliyor. Özellikle TÜRK HACILARIN Mekke ve Medine´deki ?incik boncuk satanlara? yoğun ilgi gösterdikleri belirtili

 

    İslam Aleminin yılda bir gerçekleşen büyük istişare toplantısı sona erdi. Hac görevini yerine getirerek yavaş yavaş TÜRKİYE´ye dönmeye başlayan hacıların, gelirken valiz valiz incik boncuk getirmelerinden korkuluyor.

Yaklaşık olarak 74 bin Türk Vatandaşının hacca gittiği bilgilerine ulaşılırken, yurt dışında yaşayan TÜRK vatandaşlarının da yoğun bir şekilde hacca gittikleri biliniyor.

Hac farizasını bitiren hacılarımız tatlı bir heyecan sararken, geldiklerinde sosyal hayat anlamında olumlu bir değişimin yaşanması ümit ediliyor. Hacdan dönen hacılarımızın tesbih, küpe, yüzük,incik boncuk getirmelerinin artık sonlanması gerektiği belirtilirken, asıl önemli olanın tertemiz bir yürekle gelerek topluma tertemiz yeni katkılar sunmanın daha doğru olacağı vurgulanıyor.

 



Anahtar Kelimeler: HACILAR Dönüyor
Nejat DEMİR
14.09.2017 21:07:27
İslam ve insanlık dünyasının huzuru ve sağlıklı geleceği için istişare sürecinin adı olan hac gerçeğini bireyin hac ibadetine dönüştürülmesi hakikaten büyük bir felakettir ki insanlığın islam dünyasının yaşadığı biçareliğin tek karşılığıda haccın kararların alındığı süreç olmaktan çıkartılıp bireysel ibadete ve birilerinin ticaret alanına dönüştürülmesidir. Ve bu süreç devam ettiği sürece de İslam dünyasının biçareliği artarak devam edecektir. Kura ile gidebildiği Hacdan dönen bir kardeşiniz olarak paylaşmak istedim.