Hadi Hayırlısı!

Hadi Hayırlısı!

Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından tasarlanan elektrikli araç tanıtıldı. 70 Km hıza ulaşan ve Ankara´ya kadar takriben 5 liraya gidilebilecek araç törenle görücüye çıktı. Kaborta ve iç aksanı için Sanayiden bir motor ustasından veya m

SPHM ÖZEL HABER

Biniş denemesi akabinde aracın yol aldığı gözlemlendi. Bu aracın az yakması nedeniyle Rektör´ün tasarruf amaçlı AUDİ´yi bırakarak bu aracı tercih etmesinin kuvvetle muhtemel olduğu yorumları yapılıyor.Her ne kadar toplantılara az biraz gecikse de yerli elektrikli aracı kullanmaktan dolayı tasarruf yolu ile elde edilen geliri de öğrenciler burs olarak vermesinin en güzel adım olacağı ifade ediliyor.

Lakin AUDİ´yi her ihtimale karşı elden çıkarmayıp yedekte tutacağı hatta uzun yollarda AUDİ´nin elektrikli KANGAL S4E´yi  takip ederek yolda kalma ihtimaline karşı imdadına yetişebileceği görüşleri yansıtılıyor.

Rektör danışmanlarının da yerli S42e kameralık binmeyi arzuladıkları lakin akıllarının köşesinde kendilerine de bir AUDİ tahsisinin gayretlerini artıracağı vurgulanmakta.

Elektrikli oto konusunda her ne kadar BOZOK Üniversitesi, Trakya Üniversitesi de üretim yapsa da, Üniversitemizin en kısa zamanda bir SENATO toplantısı icra ederek , geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen ?hobi bahçeleri? için yerli bir küçük akülü traktör üretmek için karar almasının şehrimiz adına büyük bir kazanç olacağı dile getirilmekte.

Yıllardır yabancı traktör firmalarına avuç dolusu para ödeyen SİVAS çiftçisi için de bu projenin bir umut olabileceği öngörülüyor. Hobi bahçelerini sürecek kadar küçük bir traktörün de en kısa zamanda yapılarak bahçeyi sürmesi bekleniyor. TRK 4 ismi ile patent alınıp kamuoyuna  ilan edilmesinin gelecek adına ufukları perçinleyeceği yorumları yapılıyor.

TUBİTAK yarışmasında 16.sırada olan elektrikli aracı ölümsüzleştirmek için yapılan çeşmelerden birinin üzerine resminin işlenerek gelecek nesillere bir armağan olarak bırakılmasının da önemli olduğu söyleniyor.



Anahtar Kelimeler: Hadi Hayırlısı
kadir sakin
12.12.2017 14:17:33
Başka illerde gençler tasarlıyor ve anlatıyorlar hayal ediyorlar tabiki bunlar güzel şeyler fakat çok önemliymiş gibi alıp şehir meydanına getirmek tv kanallarında haber konusu yaptırmak büyük bir üniversite olan Cumhuriyet üniversitesine biraz basit gelmeli aslında. tanıtımda ordan birisi bağırıyordu aha yürüyorla diye sanki komedi filmi mübarek