Tarih: 26.04.2017 06:11

HAFİK Hizmet Bekliyor!

Facebook Twitter Linked-in

 

Hafik keşfedilmeyi bekliyor. Gerek doğal güzellikler gerekse tarihi kalıntılar açısından keşfe hasret olan ilçe kabuğunu kırmayı özlüyor.

Neredeyse köylerdeki okulların tamamının kapandığı ve bir elin parmakları kadar okulun kaldığı bilinirken, bu okullarda eğitim öğretim görevini ifa eden personelin de Kaymakamlıkça pozitif anlamda desteklendiği sanılıyor.

Özgür dünyanın gereği olarak, şeklin değil öz düşünce ve ufkun öne çıktığı varsayılırsa, Hafik gibi eski köklü bir ilçede de fikrin öne çıkmasının zorunlu olduğu vurgulanıyor.

İlçede eğitim öğretim noktasında devletin desteği ile eksikliklerin olmadığı haber kaynaklarımıza iletilirken, var olan değerlerin de pozitif düşünce ile yarınlara yöneltilmesi bekleniyor.

Başta Hafik Gölü ve ortasındaki tarihi höyük olmak üzere keşfe hazır olan ilçede en büyük görevin İlçe Kaymakamına düştüğü biliniyor. Devletin gülen yüzü olan Kaymakamların ise istişari bilgelik doğrultusunda ilçeyi geleceğe hazırlamaları gerektiği ifade ediliyor.

KEMİS başta olmak üzere Yavuz Sultan Selim Han ve Osman Gazi gibi Türk Büyüklerinin izlerini taşıyan İlçede en kısa zamanda Cumhuriyet Üniversitesi desteği ile geniş kapsamlı bir çalıştayın ise elzem olduğun vurgulanıyor.Bu çalıştay ile İlçenin gelecek 50 yılının belirleneceği öngörülürken Kaymakam ARSLAN´ın bu yönde bir düşünce geliştirerek hayata geçirmesi bekleniyor.

Gelenek ile modernizmin harmanlandığı günümüzde, kadim değerlerin insanoğluna öğrettiği şekle şemale değil öze ve düşünceye riayetin bütün unsurlarının Kaymakam ARSLAN tarafından da özümsenmesinin memnuniyet verici olduğu biliniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —