HAFİK GÖLÜ Turizme Kazandırılamadı!

HAFİK GÖLÜ Turizme Kazandırılamadı!

SİVAS'ın KÜÇÜK KARADENİZ'i olarak bilinen HAFİK GÖLÜ için önemli adımların atılamaması vatandaşların tepkisini çekiyor.

SPHM ÖZEL HABER

Etem Gölbaşı

SİVAS ve HAFİK için çok önemli olan HAFİK GÖLÜ'nün turizme kazandırılması konusunda kağıt üzerinde proje çalışması haricinde büyük adımlaroın atılmadığı biliniyor. Her yıl HAFİK GÖLÜ'ne giden pek çok insan burasının aynı durduğunu ve hiç değişmediğini gözlemlediklerini belirtiyorlar.

 SİVAS'ın gerçeklerini bilen pek çok SİVASLI, şehri kağıt üzerinde proje yapıyorum diye yıllarca oyalayan Salih AYHAN'ın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olduğu zamandan bu yana burası ile ilgili somut adımlar atmaktan kaçındığını dile getiriyorlar.

AYHAN'ın HAFİKE her ziyaretinde HAFİKLİLERİN  "GÖLÜN haritasını hazırlayın fotograf makinaları da hazır olsun, haritada gölün üzerine parmak konulup, bir kaç fotograf çekilip gidilir ve 40 gün sonra aynı ezbere hazır olun"  diye atasözü haline bütün ilçelerde gelen sözü ettikleri  yorumlanırken, 40 günde bir ziyaret ve sosyal medya paylaşımı haricinde yıllardan bu yana bir çivi çakıcı çalışmanın görülmemsininden dolayı tepki gösteriyorlar.

Salih AYHAN'ın İl Özel İDaresi Genel Sekreterliği ve son 3 yıllk görev süresince  SİVAS için kalıcı ve istihdama yönelik adımlara gerekli önemi vermeyip, şehre büyük yatırımlar kazandırmadığını dile getiren şehri bilenler, Yeni Valinin somut adımlarının beklendiiğini ifade ediyorlar.



Anahtar Kelimeler: HAFİK Turizme Kazandırılamadı!