Tarih: 15.11.2014 20:19

Halk da Sizin Gibi Mutlu mu?

Facebook Twitter Linked-in

İl Genel Meclisi Üyelerinin bir davette pür neşe içinde olduklarını gösteren kareler dilden dile dolaşmaya devam ediyor. Meclis toplantılarında bazen sert tartışmaların yaşandığı kamuoyuna yansırken, farklı partiye mensup üyelerin özel davetlerdeki mutlulukları gözlerden kaçmıyor.

 İl Genel Meclisi Üyelerinin bir çiğ köfte ziyafetinde sazlı sözlü mutlulukları şehir kamuoyu tarafından yakından izleniyor. Pür neşe içinde adeta kendilerinden geçen pek çok üyenin, mutlu bir eda ile günü noktalamalarının, kare kare fotolarının dilden dile dolaşması şehir kamuoyunca analiz edilmeye devam ediyor.

Özellikle İl Genel Meclisi toplantılarında kameralar karşısında bazen sert tartışmalar içine giren Ak Parti, BBP ve CHP’li üyelerin, kameraların olmadığı özel bir ortamda can ciğer kuzu sarması muhabbetleri yakından izleniyor.

Bu denli mutluluk içinde olan üyelerin mutluluklarının sebepleri de sorgulanıyor. Neyi kutlayıp, ne için bu denli mutlu oldukları üzerinde düşünce üreten siyasi analistler bu mutluluklarının sebeplerinin şunlar olabileceğini vurguluyorlar;

--Kangal Termik santralinde mağdur olan işçilerinin sorunları çözüldü de onun için mi mutlular?

--Sivas’ın göç sorununa entelektüel çözüm ürettiler de onun için mi mutlular?

-- Marketlerde sabah 9, akşam 11 çalışan asgari ücretli garibanların sorunlarına çözüm ürettiler de onun için mi mutlular?

--Emeklilerin açlık sınırının da altında yaşamaya mahkûm olduğu günümüzde onların sorunlarını kamuoyu dikkatlerine sunmak için, açlık grevi yapıp herkesin dikkatlerini emekli sorunlarına çektikleri için mi mutlular?

-- Yıllardır yıkıma yol alan Gök Medrese için çözüm sundular da onun için mi mutlular?

--Adam kayırmanın, torpilin ayyuka çıktığı şehrimizde bu sorunları dile getirdiler de onun için mi mutlular?

--Üniversite mezunu binlerce gencin Sivas’ta asgari ücretle iş bulamadığını bilip onların dertlerine çözüm bulmak için Ankara bağlamlı grev ve eylemler yaptılar da onun için mi mutlular?

--İşsizlikten, parasızlıktan çaresiz kalan gençlerin içinde bulunduğu psikolojik sorunlara dikkat çektiler de onun için mi mutlular?

-- Kayseri ve Malatya başını alıp giderken Sivas’ın bitmişliğine çözüm arayıp ortaya koydular da onun için mi mutlular?

--Gariban, öksüz ve yetim evlerinde bir öğün yemek yemek zorunda kalırken, kendileri de onlar gibi en azından bir hafta yaşamaya çalışıp vicdanlarını rahatlattılar da onun için mi mutlular?

--Gelecek on yılını bankalardan para çekmek zorunda kalıp rehin veren binlerce Sivaslı’nın bu zorluğuna çözüm için uğraştılar da onun için mi mutlular? 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —