HALK TEPKİLİ!

HALK TEPKİLİ!

ALTINYAYLA HALKI, Şarkışla-Altınyayla yolunu defalarca dile getirmelerine rağmen bir el atılmadığından dolayı tepki gösteriyorlar.

SPHM ÖZEL HABER

ALTINYAYLA halkı sorunlarını her seferinde Salih AYHAN'a ilettikleri lakin sorunlarını çözmediğini belirtiyorlar. Özellikle yıllardır öylece kalan ŞARKIŞLA-ALTINYAYLA yolunu bitirebilecek yetkiye sahipken bu yolu bitirmeyip,bütün ağırlığı HAMİDİYE ve YILDIZ DAĞINA verdiğini ve türkü dinlemek için de KONAK için ilçeye gelip KONAKTA türküler dinlediğini dile getiriyorlar.

Onca resmi araç ile TAHYURT KÖYÜNE milleti toplayıp köy odası günü yaptığı ve ilçenin sorunları ile ilgilenmediğini ifade ediyorlar.

ALTINYAYLA'nın "kaz,çay ve köfteden" ibaret olmadığına vurgu yapan ilçe sakinleri, AYHAN'ın ilçenin temel sorunlarını çözmediğini söylüyorlar.

Ayrıca SARİSSA ANTİK kentinden kazılar durmuşken, geçtiğimiz yıl dönemin yetkilisi Salih AYHAN'ın "ANİMASYON"mantığı ile peyzaj çalışması yapıp alanı düzenlemek istemesi konunun uzmanlarınca tepki çekmişti.

AYHAN'ın SARİSSA ver SUPPİTASU'nun ifade ettiği değeri bilmediğine vurgu yapan araştırmacılar, SARİSSA'nın hala pek çok alanında kazı yapılması gerekirken, bu kazı çalışmalarını başlatacak girişimlerde bulunmak yerine, PEYZAJ çalışması ile bu alanı körelteceği yorumlarının yapılmasına neden olmuştu.

Görevi sırasında Hitit Gölü SUPPİTASSU'ya da gidip orası hakkında araştırmacılarca bir çalışma başlatmayan AYHAN'ın, sadece görevlileri gönderip resim çektirip sosyal medyada paylaşması ise tepki çekip konunun derinliğine nufuz edemediğinden eleştirilmişti...

Araştırmacılar, yeni göreva başlayan Vali ŞİMŞEK'in atıl halde bırakılan SARİSSA için aynen KAYALIPINAR'da olduğu gibi yeniden kazı çalışmaları için girişimde bulunması gerektiğini ifade ediyorlar.



Anahtar Kelimeler: TEPKİLİ!