Halkımız Düğünlerle Coşuyor!

Halkımız Düğünlerle Coşuyor!

SİVAS, hızlı bir düğün sezonunu yaşıyor. "Ringo Ringo Şişeler,Ellik,Erik Dalı" başı çekip hit olurken, DİLBER AY´ı da öksüz bırakmayan halkımız, onun "tavukları pişirmişemi" ile de coşup, kendilerini yerden yere atıyorlar.

 

Sivas merkez, kasabalar, köyler, ilçeler düğün coşkususunu yaşıyor. Sivas Merkezde ise salon düğünleri şehrin her bucağında kendini göösteriyor. Salonlarda, bağıran çalgıcıların, yeri göğü inletircesine söyledikleri parçalar ise psikologların analizlerini bekliyor.

Sivas, salon düğünlerinde en çok çalınıp oynanan iki parça ise dikkatlerden kaçmıyor. Bunlardan en başta geleninin, ?RİNGO RİNGO ŞİŞELER ve TAVUKLARI PİŞİRMİŞEM? olduğu belirtiliyor.

DİLBER AY´ın söylediği ?tavukları pişirmişem hacıyı da çarşıya göndermişem? parçası eşliğinde terin suyun içinde kalarak, kendini yerden yere atan halkımızın bu mutluluğu, görenleri şaşkınlığa uğratacak cinsten.

Kış boyu ?etli pide, kısır ve pasta börek? tüketerek enerji yüklenen halkımızın düğünlerde gösterdikleri performans ile doğal zayıflama modunu da akıllarından çıkarmadıkları biliniyor.

Pek çok hacimi hemşehrimizin ise, düğün salonu pistini esir alıp, gece saat 11´e kadar "gümbür gümbür" yeri gögü inletmeleri ise komik bir o kadar da tuhaf görüntülerin yaşanmasına sebep oluyor.

Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinden dışarıya adım atmayan sosylog ve psikologların mutlaka ama mutlaka sahaya inerek alan çalışmaları yapmalarının Bilim Tarihine önemli katkılar sağlayacağı öngöörülmekte.



Anahtar Kelimeler: Halkımız Düğünlerle Coştu