Halkımız İftarda Paşabahçe´de

Halkımız İftarda Paşabahçe´de

Ne hayat pahalılığı, ne şehrin durumu, ne de dünyadaki gelişmeler Sivaslılar´ı pek etkilemiyor. İftarı PAŞABAHÇE´de açmak için öğlede yer kapma savaşı veren halkımızın mutluluğu gözlerinden okunuyor. İftarı açan halkımızın, ?Hacıyı çarşıya gönderip, tavuk

 

Ramazan ayının girmesi ile Paşabahçe insan seli tarafından huruç harekatı ile ablukaya alındı. Kamelyalarda yer kapmak için öğlende itibaren ?hamama tas bırakma? usulu ile yer kapma savaşı yaşanırken, sinirlerin de gergin olduğu gözlemleniyor. İftara birkaç saat kala, hazırlıkların başladığı görülürken, kilo kilo eti harmanlayarak mangala yatıran halkımızın, iftar sonrası yürüyüşe çıkıp kilo vermeye çalıştıkları biliniyor.

Keyfi yerinde olan bazı mangal müdavimlerinin, kendilerini müziğin sesine kaptırıp ?Hacıyı çarşıya yollayıp, tavuğu pişirme? şarkısı ile gerdan kırdıkları gözlemleniyor.

Sırtlarını kamelyalara ve ağaçlara dayayarak ondan aldıkları güç ile tavuk kanatlarını bir sanat eseri icra edercesine mideye indiren halkımızın, sosyal sorumluluk duyarlılığı ise merak ediliyor.

Hiç var olmayacak bir dünya ideali, aç ve susuza yardımcı olma, dünya sorunlarına duyarlı olma, orucun ruh yükselişini içselleştirme gibi erdemlerin ne oranda benimsendiği ise bilinmiyor.



Anahtar Kelimeler: Halkımız İftarda Paşabahçe