Halkımız PAŞABAHÇE´ye Hazır!

Halkımız PAŞABAHÇE´ye Hazır!

SALGIN nedeniyle Paşabahçe de mangal yapılmaması halkımızı hüzne gark ediyor.

SPHM ÖZEL HABER

SALGIN´dan dolayı  PAŞABAHÇE mangal yapılmaması halkımızı üzmeye devam ediyor. TEMMUZ a girdiğmiz bu günlerde PAŞABAHÇE yeniden gündemde. Kış boyu KISIR, DİZİ ve ETLİ PİDE ile gün geçiren halkımız, biran önce PAŞABAHÇE´nin mangal deryasına dalmak için gün sayıyor.

Bu hasretin son bulması akabinde, yine hit olan DİLBER AY´ın söyleyeceği ?HACİYI DA ÇARŞIYA GÖNDERMİŞİM? parçasının hasret ve ilgiyle dinleneceği biliniyor.

Yine sırtını ağaçlara ve kamelyalara dayayarak, tavuk kanatlarını ardı ardına yemeyi bekleyen  pek çok hacimli hemşehrimizin, bu yeme ayini akabinde Paşabahçe etrafında tur atarak, zayıflama moduna girmelerinin ise yine devam edeceğe benziyor.

Sosyal sorumluluk, ortak hayal ve ideal, hiç var olmayacak bir dünya uğraşından, çok ama çok uzak bir görüntü çizen kalabalığın, zerrece zamanı aksatmadan yeme içmeyi bir ayin babından yerine getirmelerini ise, sosyolog ve psikologların analiz etmesi bekleniyor.

 



Anahtar Kelimeler: Halkımız PAŞABAHÇE Hazır
paşabahçe yöresinden
24.03.2019 13:52:02
Bunun bir nedeni de aklı başında bir ideanın ve liyakatlı dini/sosyal önderlerin yokluğudur. Halk önderleriyle halktır. Sizin vurgu yaptığınız noktaya Kuran; Cuma suresinde halkın peygamberi hutbedeyken yüz üstü bırakıp ticaret kervanına yönelmeleri üzerinden dokunur. yazı çok güzel. teşekkürler.

İlhan EGE
25.03.2019 11:29:31
Sevgili Sivas postası bir öğretmen ve bir tarihçi olarak yazılarınızı beğeniyorum. Geçen yılda benzer bir yazınız vardı. Tam da düşüncelerime tercüman olan bir yazı diye arkadaşlarla kritiğini yapmıştık. Tüketim toplumu daha ötesinde tüketim nesli olma yolunda çok ama çok hızlıyız. İnşaallah bu konuda bir farkındalık oluşur. Duyarlılığınız için teşekkür ederim