"HAMAM MÜZESİ" Neden Olmasın?

SİVAS’ın belleğinde önemli bir yeri olan, 1904 yılında inşa edilen Osmanlı döneminin eşsiz hamamlarından Akdeğirmen Mahallesi´ndeki tarihi Şirinoğlu Hamamı yok olmaya doğru gidiyor.

SPHM ÖZEL HABER

Sivas Akdeğirmen Mahallesi girişinde bulunan , Fevzi Paşa ve Ziya Gökalp okulları karşısında olan ŞİRİNOĞLU Hamamı yıkılmak üzere. Taş işçiliği konusunda eşsiz bir zarafet örneğini temsil eden hamamın yıkılması için gün sayan “hokkabaz müteahitlerin” ağızlarının suyu aka aka hamam civarında tur attıkları biliniyor.

Taş işçiliği açısından çok özel olan göbek taşının ise bir örneğinin olmadığı vurgulanıyor.

Bu kadim toprakların, HİTİT, BİZANS, ROMA,ERMENİ, SELÇUKLU,OSMANLI ve TÜRKİYE CUMHURİYETİ gibi bir silsileyi içinde barındırdığı, hamam gelenek ve göreneklerin başlı başına bir kültür birikimi ve varlığı olduğuna dikkat çeken kültür insanları, bu hamamın belki de Türkiye´de ilk olacak “HAMAM KÜLTÜRÜ MÜZESİNE” dönüştürülebileceği görüşlerini dile getiriyorlar.

Hamam kültürünün bir insanlık medeniyeti varlığı olduğu ve başta SARİSSA kazılarında hamam ile ilgili kalıntılara da ulaşılmasının, SİVAS´ta bir hamam kültür müzesinin inşasını zorunlu kıldığı belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: "HAMAM MÜZESİ" Neden Olmasın?