Hastane Değil Sanki Terminal

Hastane Değil Sanki Terminal

Sivas Postası Gazetesi Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesini kamu yararına araştırma çalışmalarına devam ediyor. Hastanenin deneyimli hekimlerinin neden hastaneden ayrılmaya devam ettikleri ise kamuoyu tarafından merak ediliyor.

 

Sivas'ın gözbebeği Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Faruk KOCACIK döneminde adeta yaprak dökümü yaşanmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden, Prof. Dr.İbrahim AKKURT, Prof. Dr.Mustafa GÜRELİK, Prof. Dr. Ayhan KOYUNCU,Pof. Dr. İzzet TANDOĞAN,Prof. Dr. Gökhan KÖYLÜOĞLU,Prof. Dr. Zafer KARS,Prof. Dr. Öznur ABADOĞLU,Prof. Dr. İlyas DÖKMETAŞ, Prof. Dr. Sebile DÖKMETAŞ,Prof. Dr. Hayati ÖZTÜRK,Prof. Dr. Taner ERSELCAN,Prof. Dr. Suphi MÜDERRİS,Porf. Dr. Tijen KAYA, Prof. Dr. Cengiz AYDIN,Prof. Dr. Mustafa Kemal ARICI,Prof. Dr. Haydar ERDOĞAN, Prof. Dr. Ahmet YILMAZ,Prof. Dr. Semih AYAN,Prof. Dr. Abdülkerim YILMAZ,Prof. Dr. Hakan ALAGÖZLÜ,Doç.Dr. Şinasi MANDUZ,Doç Dr. Sadettin KILIÇKAPI,Doç Dr. Nurkay KATRANCIOĞLU,Doç.Dr. Mehmet metin ŞEKER gibi daha pek çok deneyimli hekimin ayrıldığı bilgisine ulaşıldı.

Ayrıca bu isimlere ilaveten Yarımcı doçent ve doktorların da olduğu belirtilirken, Tıp Fakültesi hastanesinde bu yaprak dökümünün ne zamana kadar devam edeceği merak ediliyor.

Rektör Faruk KOCACIK, Rektör Yardımcısı Hüseyin YILMAZ gibi yönetim ekibin,n Üniversitenin sorunlarını ne oranda çözüme kavuşturduklarını kamuoyu taktirine sunuyoruz.

Sivas'ta tek CESUR YÜREK olan Sivas Postası Gazetesi kamuoyu yararına soruyor?

--Alanında uzman hocaların ayrılması Tıp Fakültesi Hastanesinde ne gibi eksiklikler doğurmuştur?

--Öğretim üyelerinin ayrılmasında ana etkenlerden biri hastanenin ekonomik durumunun kötüye götürülmesinin rolü var mıdır?

--Sıfır borçla devredilen hastanenin 70 trilyon civarında borç batağında olduğu doğru mudur?

--Geçen dönemde personelin ne kadar döner sermaye aldığı sistemde görülürken, şimdi bunun kapatıldığı doğru mudur?

--Hastanede hocaların gitmesinin Tıp Fakültesinde açtığı deneyim boşluğunun yirmi yıl da ancak giderilebileceği dillendirilmekte midir?

--Hasta yakınlarının bazı hekimlere ulaşamadıkları gerçek midir?

--Başhekimin hastane personeline hâkimiyeti var mıdır?

--Bunca kan kaybının giderilmesi gerekirken, başhemşire kadrosu açıldığı ve bunun da Nezahat DEMİRKAYA için ayarlandığı iddiaları gerçek midir?

--Bu kadroya atama yapıldığında hastanenin problemleri giderilecek midir?

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Hastane Değil Sanki Terminal
Mehmet Çakmak
25.05.2015 11:44:41
hastane değil terminal başlığı çok güzel bir tespit olmuş iyi doktorları hastaneden yolcu ediyorlar, hastaları da öbür dünyaya yolcu ediyorlar.tam terminal taaam

ibrahim
25.05.2015 13:24:38
ENDOKRİNOLOJİ den DOÇ.DR.fatih KILIÇLI da ayrılmış.

yAŞAR
25.05.2015 16:36:32
Şarkışlalı E.Altınkaya isminde iki alanda uzmanlık yapmış, kendi alanında mükemmel bir hekim olan arkadaşımız tüm şartları fazlasıyla tutmasına rağmen geçen yıl C.Ü. Tıp Fak. ekabirleri tarafından alınmamıştır. Bu arkadaşa Erciyes Üniversitesi 2 haftada kadro açtı ve şimdi orada en başarılı hocalardan birisi Sivas hep kaybetmerye maaaaaaaaaahm

Sevkeden-Salih
25.05.2015 21:43:03
Bildiğim kadarıyla hastaneden Doç. Dr. Hilmi ATASEVEN,Doç.dr.hekim karapınar, Doç.Dr. İbrahim Gül, Doç.Dr. Zekeriya küçükdurmaz, Doç.Dr. Nazım Gümüş, Doç.Dr. Fatih Bayraklı Doç.Dr. Mehmet Burhan Oflaz, Doç.Dr. Abdullah Boztosun, Doç.Dr. Ali Kağan Gökakın, Doç.Dr. Zekeriya Öztemur,Doç.Dr. Köksal Deveci,Doç.Dr. Fatih Kılıçlı, Doç.Dr. Demet Eğlenoğlu Alaygut gibi hocalarda ayrıldılar bunlardan belki bir kaç hoca yarızamanlı uğruyrdur. Burada ismini unuttuklarımız yazamadıklarımız haklarını helal etsinler.. Allah yardım etsin yeni dönemde zor işler gerçekten. Hastane yıkılmış..

HASTA YAKINI
25.05.2015 22:29:06
Üniversite 4.katta yatan bir hastaya (21 MAYIS PERŞEMBE GÜNÜ hastanın adı bende var)bakması gerekmiş. LAKİİN GÖGÜS DOKTORU ÇAĞRILMASINA RAĞMEN GELMEMİŞ. Hatta doktor yazı yazdık çağırdık gelmedi demiş. BÖYLE BİRŞEY OLABİLİR Mİ?

Lider
25.05.2015 23:19:06
Siz esas gidecek hocaları bir daha ki seçimden sonra görün.Benzer felsefe bir daha atansın bakın hastanede kimler kalıyor. Kalbur üstü adamların %80`i gitti zaten kalan %20`side bir daha ki seçimden sonra gider, Sivaslıda bakar kalır.Birileri peşkeş çeker, hocalar kaçar.

Acıdım
25.05.2015 23:42:15
Anlaşılan hastane sıfırı tüketmiş, kaçan kurtuluyor gibi, olan bizim gariban hastalara oluyor.Cumhuriye Üniversitesi devlet hastanesine hoş geldiniz yazısını eklemek lazım hastanenin tepesine!!!!

Doğruya Doğru
26.05.2015 09:53:06
giden gidene Peki bunda şehrin hiçmi suçu yok? doktorların gezeceği biryer varmı yok her hafta sonu insanlar diğer illere gezmeye gidiyorlar, alışveriş yapıp parayı başka şehre bırakıyorlar, çocuğunu gezdireceği biryer yok, alışveriş yapsa kazık yiyecek internetten yapıyor, markete gidecek peynir küflü, sütün tarihi geçmiş!!! tabi 10 parmağın onu bir değil ama maalesef durum böyle

Namık
26.05.2015 17:06:26
Sadece tıp fakültesi değil 12 aydan sonra kanaatim tüm fakülteler boşalacak çünkü C.Ünversitesinde pareleller ve ulusalcılar hariç kimseye yaşam hakkı yok bunun faturası çok ağır olacak çok az kaldı bekleyin. Bu pareleller kurtarsın kocacık hocayı hepimiz göreceğiz hala en etkili olanlar onlar her şey el altından yapılıyor.

Muzaffer Demir
27.05.2015 08:42:10
Suç rektörün değil ki suç sivasın bakamayan veya bakıpta göremeyen BAKAN`ının milletvekilinin, şehir küçülüyor,hastane batıyor,sivaslı hastalar kayseri yollarında doktor doktor gezip perişan oluyor kimin umurunda,onlar sadece kendi saltanatlarının derdinde.merak ediyorum hastaneden bu kadar doktor ayrılıyor ve bir sürü iddialar var bu haberleri bakan veya milletvekilleri hiç duymuyor mu veya duydular da ne yaptılar.