Tarih: 30.01.2024 18:21

Hastanelerden Kesinlikle Randevu Alamıyoruz!!!

Facebook Twitter Linked-in

Muayene olmak İçin Hastanelerden Kesinlikle Randevu Alamıyoruz!!!

Yazılı ve görsel medyadaki pembe haberlere rağmen, ülkemizde “sağlık hizmeti alımı” anlamında pek çok olumsuzluğun ortaya çıktığı herkesin malumu. Gün geçmiyor ki, olumsuzluk anlamında bir sağlık haberi duymayalım. Yazılı ve görsel basına mutlaka bir haber düşüyor. Günlük hayatta herkes mutlaka bu durumla yüz yüze geliyordur. Hastanelerde muayene olmak isteyen kişiler duygularını; Artık gına geldi. “Oynatmaya az kaldı doktorum nerede !!!!!“ şarkısına gönderme yaparak dile getiriyorlar. Durum tam da bu minval üzere …

İlimizde de durum bundan çok farklı değil!!!! Halkımız randevu almak istediklerinde karşılaştıkları sorunları, sıkıntıları şu şekilde dile getiriyorlar:

“İhtiyacımız olan bölümden telefonla randevu talebinde bulunuyoruz. Görevli açıyor randevu defterini efendim en yakın randevu tarihi 3 ay sonraya, beğenmedin mi 5 ay sonraya. İnternet üzerinden, alo 182 den randevu alabilmek mi? Bu başarabilecek “babayiğit” varsa alnından öperim, alın da görelim.!!!!!! Görevliye acil diyorsun, elimden gelen bu kardeşim, inanmıyorsan deftere sen bak diyor. İyi de 3-5 aya kalmaz ölürsem ne olacak? Allah rahmet eylesin…Takdiri ilahi böyleymiş!!!

Eşi, dostu, tanıdığı olan, hastanelerden istediği zamana randevusunu alabiliyor. Eşi, dostu, tanıdığı olmayanların suçu günahı ne!!!? Randevu alamayanlar bu ülkenin zencisi mi acaba? ( Bu satırları okurken ilgilerin “Yahu olur mu öyle şey, kayırmacılık, haksızlık olur mu?” dediklerini duyar gibi oluyoruz. Hiç öyle söylemeyin. Oluyor. Hem de bal gibi!!!!!!! Bu tür iddiaları hemen herkesten duymuşsunuzdur eminim-sivastimes editörlüğü) Halkın ihtiyaçlarını karşılayabiliyor musunuz? Randevusuz vatandaş bırakmıyor musunuz? “Evet” dediğiniz anda, istediğin kadar övünebilirsiniz!!!!. Randevu ve tedavi sorunu çözüldüğü gün hep birlikte övünebiliriz.”

Halkımızın bu doğrultudaki çok sık dillendirilen şikayetlerini yazımızda özetlemeye çalıştık. Sağlıkta tüm bu sorunların çözüleceği, zamanında bir devlet büyüğümüzün dediği gibi “Acillere sadece kız bakmaya” gidebileceğimiz günleri dört gözle bekliyoruz!!!!! Konunun muhatapları ilgililerimiz; Acilen “RANDEVU” almak istiyoruz. Hem de (Allah korusun) ölmeden önce!!!!!!!!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —