Hatalarını ŞEHİR Ödüyor

Hatalarını ŞEHİR Ödüyor

Üniversite, Eski REKTÖR Kocacık´ın kadro şişirmeleri nedeniyle zor günlere gebe. Hemen hemen şehirde herkese evet diyen KOCACIK´ın fazladan aldığı elemanlar nedeniyle Üniversite hareket edemez hale geldi.

 

Geçtiğimiz 4 yıllı adeta başarısızlıklar manifestosu ile geçiren Faruk KOCACIK´ın yanlış hamleleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Şirketin pek çok insanla doldurulmasından tutun da başta ilçe MYO´lar olmak üzere pek çok yere yanlı alımlar yapan Faruk KOCACIK, üniversiteyi ?tekeri patlayan kamyona çevirmesi? nedeniyle hala eleştiriliyor.

Kişiye özel kadrolaşmalar yanı sıra, akademik başarının da çok alt seviyelerde olduğu geçen 4 yılın ise nasıl restore edileceği bilinmiyor.

İsteyene CAFE, isteyene iş, isteyen kadro, isteyene makam gibi pek çok isteğe hemen ?evet? diyerek adeta üniversiteyi şirkete çeviren Faruk KOCACIK´ın bu keyfi tutum ve davranışlarının bedelini koca üniversite ve şehrin ödeyeceği vurgulanıyor.



Anahtar Kelimeler: Hatalarını ŞEHİR Ödüyor
Şahin Alpay
28.10.2016 18:03:54
Eğer eski Rektör bu kadar kötü işler yaptı da(yeni hizmet binaları .. )yeni seçilen yönetim bunları düzelteceklerini söyleyerek propaganda yaptılar soruyorum size değişen bir şey varmı.Yeni yönetimin işin başında olmalarına rağmen bir şeyler değişiyor mu yoksa daha içinden çıkılmaz bir hal mi aldı siz gazetecisiniz objektif olarak bakacağınıza inanıyoruz eğer öyleyse gelişmeleri gazetenize taşırsınız...geçmiş adı üzerinde, geçmiş ı aramayalım.

temel reis
28.10.2016 22:54:43
değişen birşey olmadı dün bunları yapanlar dün eski rektörden alan bugün ise yeni rektörden alıyor. Akpli Safinaza 2. kafeyide bunlar verdiler hemde üniversitenin merkezinde. inanmak istemeyen işine gelmeyen araştırıp öğrenebilir.

SözünÖzü
28.10.2016 23:23:13
Faruk Beyin Üniversiteye ve Sivas´a yaptığı kötülükleri ciltler dolusu kitaplar anlatamaz. En başta sadece koltuğunu korumak için Sivas´ın baronlarına, prensi Ertan Buyruk kanalıyla Üniversite arazilerini ve imkânlarını peşkeş çekmesi yeter. Alim Bey fakültelerin akademik kurullarında bütün bu pislikleri anlatıyor. Düşünün daha önce Üniversiteye 38 TL´den alınan et, bugün aynı ihale şartlarıyla 28 TL´ye alınıyor. 25 kuruşa alınan su 15 kuruşa alınmaya başladı. Bu yüzden Vakıf kantinlerinde şimdiden bazı indirimler bile yapılmaya başlandı. Ayrıca Ertan Buyruk´un FETÖ´cülere kiraladığı Mandal Kafeyi Âlim Bey ve ekibi bu hainlerin elinden alarak yeni bir ihaleyle Ertan Buyruk´un verdiği fiyatın tam beş katına yeniden kiraladı. Sizlere bunların yaptığı daha da iğrenç bir şey söyleyeyim. Daire başkanlığındaki bir memurun hanımına, bunların bir pisliğini kapatma karşılığında Vakıf´tan aylık 1.750 TL ödeme yapılmış. Bu memur şu anda açığa alınmış ve soruşturma başlatılmış. Bu ödemenin emrini kimin verdiğini söylemeye sanırım gerek yok. O dönemde Vakfın sekreterini herkes biliyor. Geçmişi aramayalım, karıştırmayalım diyenler bu pisliklerin içindeki insanlar. Devleti soyan kim olursa olsun ortaya çıkarılmalı. Sadece bunlarla kalsa iyi. Vakıfta 200 kişinin çalışması gerekirken bunlar 300´ün üzerinde eleman almışlar. Acaba kime, ne diyeti ödüyorlar? Daha neler neler? O kadar yasa dışı işler yapılmış ki! Bu süreçte açıkça söylemeliyim ki kanaatimce bunların üzerine gidenleri eleştirenler, bu pisliklerin içinde olanlardır ya da menfaatleri yerine gelmeyenlerdir.

Mehmet gerçek
30.10.2016 03:16:31
Bazi sirlar bu gun yarin ve ertesin gunde yazacagim. Vakifta neler oluyor. Karga bey gitti bu vakfi bukadar borca kargami soktu. Suanda yaklasik 1786000 tl borcu olan vakif. Bir kargami yedi suanda yonetimde bulunan kisilerin hic sucu yokmu. Örneğini vakifta calisan kantinciler 1300 tl maasla 60-70bin tl lik arabalar nasil aldilar. Vakifta idareci olarak calisan kisiler bazi kantinlerden tehtitle para aliyorlarmi. Muhasebe de bulunan kisi vakif dukkanlarinin kirasini alip kendi kullandimi. Vakifa ait divrigide bulan yurt hangi vakif calisaniyla ortak isletiliyor. Kantinlerden 4 yildir hicmi acik cikmadi. Sayimda ürünler sayilmadigi halde nasil acik cikmiyor. Peskes cekilen yerlerden alinan 4400000 tl para nereye gitti. Yurt tadilatinda neden fais fiyatlarla fatura edilerek urunler alindi. Kantinde calisan birisi icin neden gunluk 100 tl toplaniyor veriliyor bu kisiler bu paralari nerden veriyor. Depodan cikan urunlerin takipi neden yapilmiyor. Rektör hocam senide uyutuyorlar.

Ersan dülger
30.10.2016 12:15:54
Bu nasıl üniversite ymiş maşallah göz değmez inşallah

sinan korkmaz
8.11.2016 16:22:45
toprağın altını unutmayın beyler

sinan korkmaz
8.11.2016 16:28:20
çok eski bir dönemde bir dedesi sivasta belediye başkanlığı yapan diğer dedesi sivasın en büyük ve zengin iş adamı olan bi şahsın şimdilerde günlük 30 tl çalıştını biliyormusunuz devletin malı insanın boğazında kalır haramla abad olunmaz iddialar doğruysa yazıklar olsun

Gizli Belge
16.11.2016 22:49:36
Zamaninda büfede cikan aciktan sorumlu olan kisiler neden halen calistiriliyor. Bufede calisan garibani zorla tehtitle neden susturdular halen vakifta mudur olan kisiler biz oderiz sen kabul et denildi zamaninda universitede sorusturma yapildi neden bu konu kapatildi. Savciliga ifade veren eski vakif mudurlerinden birinin ifadesinde isimler ve suclular belgeleriyle teslim edilmesine ragmen neden halen o damlar calisiyor. Nasil oluyorda universite savcilik brlgesini kapattirdi yoksa eski yonetimindemi sucu vardi bu adamlar neden halen orda mudur vb.. islerde çalışıyor.

Ahmet ertargu
24.11.2016 19:38:25
Kardeşim kötüsü gitti iyisimi geldi sanki hiç bir zaman iyisi gelmez sıkıyosa o vakıfta çalışan mübdezelleri alınsana görevden el mi yaman bey mi yaman ne kadar mapus kaçkını varsa vakıfta müdür olmuş.zaten sallasan müdüre değiyor.anca gariban taşörenlerle uğraşırlar oda hepsi ile deil arkasında profösör doçent daire başkanları karısı çolu çocuk olmayanlarla uğraşırlar.k kardeşim çalıştırıyosanız adaletli olun temizlik işçisi diye alınıyor masa başı iş veriliyor önlüyor bu sefer o temizlik yapan işçi bunu görüyor kahrediyor iş yapması gelmiyor haksızsam haksız deyin.bunları düzeltim kendim gelecem bunu yazan bendim deyip elinizi öpecem.