Hatıraların Tescili Kaldırıldı

Hatıraların Tescili Kaldırıldı

Günlerdir tartışma konusu olan Eski Numune Hastanesi´nin yıkılıp yıkılmayacağı kararı netleşti. Sivas Anıtlar Kurulu´nun iki defa tescilin devamı yönünde karar bildirmesine rağmen ANKARA ANITLAR KURULU´nun tescili kaldırması şehirde şok etkisi oluşturdu.

sphm özel haber

Şehrin belleğinde önemli bir yer tutan SİVAS ESKİ NUMUNE HASTANESİ´nin kaderi belli oldu. Kamuoyunun yıkılmasın diye aylardır feryat figan ettiği mekanın tescili, ANKARA ANITLAR KURULU TARAFINDAN kaldırıldı.

Türkülerin, ağıtların, hatıraların adeta mekanı olan, şehrin yaklaşık  70 yıllık tanığı olan ESKİ NUMUNE HASTANESİ´nin tescilinin kaldırılması şehirde şok etkisi oluşturdu.

Bahçesi, yanı başında akan çeşmesi, insan unsan unsuru ölçü alınarak yapılmış boyutu ile şehrin kalbi olan NUMUNE HASTANESİNİN yıkılacak olması anlamlandırılamıyor.

Ruhu olan şehirler felsefesinin bir kanadı daha zafiyete uğrarken, uzun süre Sivas´tan ayrı yaşayanların şehre geldiklerinde hatıralarının yerinde yeller estiğini görmeleri insanları daha bir buralardan soğutmaya sevk edebileceği belirtiliyor.



ahmet
7.03.2018 23:55:52
Numune hastanesi küçük bir tadilatla süper bir güzel sanatlar fakültesi olur

taner
8.03.2018 00:05:40
bu işin böyle olacağı belliydi ama başka bir konuya burdan seslenmek istiyorum ,, vali ve belediye başkanına sesleniyorum, lütfen akşam altı yedi saatlerinde istasyon caddesi , kale , vergi dairesi ve osmanoğlu konağı, kültür merkezi bölgesini bir gezin , Allah aşkına nefes alınmıyor, hala kömür kullanılıyor, yokmu bu işe dur diyecek bir yiğit, hava kirliliğinde bile yolda kalmış sivas, türkiye altıncısı olmuş kirlilikte, şu gariban sivasta bari havamız düzgün olsun yazık günah sivaslıya,

Doğruya Doğru
8.03.2018 09:22:47
Acaba orası yıkılınca ne yapılacağı daha şimdiden bellide bu arazi birilerine mi gidiyor?