Tarih: 10.10.2014 07:20

Hava Kurumu Bitti Müftülük Yetti

Facebook Twitter Linked-in

Neredeyse her Cuma vatandaştan para talep eden Müftülük, bu yetmezmiş gibi kurban derilerine de yöneldi. Diğer sivil toplum birlikteliklerinin ayakta kalması için deriye ihtiyaçlarını dahi görmeyip, derileri de kendi namı hesabına düşünen Müftülük eleştiri almaya devam ediyor.

 Ülkemizde 633 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun ve ilgili yönergelerin doğrultusunda faaliyet sürdüren müftülük müessesesi ilimizde farklı işliyor.

İlimizde geldiği günden bu yana Cuma günleri Sivas halkının Cuma vaazlarını dinlemediğinden ve ilimizdeki kuran kurslarına yardımı yeterli yapılmadığından şikayet eden müftünün bunun sebebini araştırıp araştırmadığı merak ediliyor.

Hemen hemen her Cuma günü ilimizdeki 2 tane hafızlık kuran kursunu para toplayan müftülüğün, bu kursların adını kullanarak müftülük ihtiyaçları için mi para topluyor soruları soruluyor.

Diğer taraftan her Cuma para topladığı yetmiyormuş gibi kurban bayramında da deri ve kelle toplayan bir müftülüğün bu para hırsının nedeni merak ediliyor.

 

Sivas Postası Gazetesi olarak kamuoyu adına Sivas Müftülüğüne soruyoruz:

--Her Cuma vatandaştan para toplanmak zorunda mı?

-- Vatandaşların neredeyse camiye parasız gidemeyeceğiz, yakınmalarından Müftülük haberdar mıdır?

--Müftülüğün para toplamak için isimlerini kullandığı 2 kuran kursundaki öğrenciler yardımı hak ediyor da ilimizdeki diğer kurslar yani İslami Sivil Toplum Kuruluşlarına ait eğitim merkezlerindeki ve yurtlarındaki öğrenciler yardımı hak etmiyor mu?

--Zaten her Cuma yardım toplayan müftülük, sadece kurbanda deri toplayarak öğrencilerini desteklemek isteyen vakıf ve derneklere neden bu hak ellerinden alınıyor?

--Eskiden Türk hava Kurumu Devletin imkanlarından yararlanarak deri topluyor diye eleştiriyorken şimdi devletin bir resmi kurumu devletin imkanlarnı kullanarak Sivas Halkının Camiye olan hürmetini kullanarak camiye yardım adı altında deri topluyor. Tüm kesimhanelerde ve hayvan kesim yerlerinde resmi devlet görevlisi sıfatıyla insanların dini duygularını suistimal ederek deri toplamak bir devlet ciddiyetiyle bağdaşmakta mıdır?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —