Havalar Soğudu

Havalar Soğudu

Hava sıcaklığının aniden düşmesi ile birlikte Kızılırmak´a ayaz çöktü. Irmak suyunun getirdiği soğuklukla birleşen karlı havanın, ırmağın her iki yakasına da ayazın çökmesine neden olduğu gözlemleniyor.

 

Havaların aniden soğuması ile birlikte, şehir beyaza bürünürken, keskin soğukların da özellikle ırmak kenarlarında kendini iyiden iyiye hissettirdiği gözlemleniyor.

Şehrin en uzun ırmağı olan KIZILIRMAK kenarına, soğukların da etkisi ile ayazın çöktüğü belirtiliyor. Havaların soğuması ve soğuk suyun etrafını da etkilediğini dile getiren Sivaslılar, bu sebepten dolayı gerek ırmağın üst taraflarına, gerekse ırmağın alt taraflarına boydan boya soğuk bir ayazın çöktüğünü belirtiyorlar.

Dondurucu soğukların görüldüğü Sivas´a, insanları iliklerine kadar üşüten ayazın çöktüğü ve bu ayazın özellikle KIZLIRMAK  kenarında kendini iyice hissettirdiği vurgulanıyor.

Soğukları ile ünlü Sivas´ın her bölgesinde etkin soğukların kış ile birlikte daha bir belirgin olduğu gözlemlenirken, özellikle ırmak kenarındaki ayazların daha bir yaygın olduğu ifade ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Havalar Soğudu