Hayati İnanç Cuma Sivas`ta

Hayati İnanç Cuma Sivas`ta

Geçici bir rahatsızlık nedeniyle 1 Eylül’deki söyleşisine katılamayan Sivas sevdalısı Hayati İNANÇ’ın, Cuma günü Sivas’a geleceği bilgisine ulaşıldı. Kültür insanı İNANÇ’ı heyecanla bekleyen pek çok okur, Buruciye Medresesi’n

Geçici bir rahatsızlık nedeniyle 1 Eylül’deki söyleşisine katılamayan Sivas sevdalısı Hayati İNANÇ’ın, Cuma günü Sivas’a geleceği bilgisine ulaşıldı. Kültür insanı İNANÇ’ı heyecanla bekleyen pek çok okur, Buruciye Medresesi’nde yaşanacak olan şiir ziyafetini bekliyor.

 

Sivas’ta kurduğu dostluklar nedeniyle Sivas’ın adeta fahri hemşehrisi olan Hayati İNANÇ, geçici bir rahatsızlık nedeniyle 1 Eylül Pazartesi Günü katılacağı söyleşiye katılamadı. Buruciye Medresesinde yapılacak olan söyleşinin iptal edilmesine üzülen pek çok şiir sever, Hayati İNANÇ’a değişik vesilelerle ulaşmaya çalıştı.

Şiir severlerin ısrarına ve şehirdeki şahsi dostlarının da ricası ile iyileşmesi durumunda İNANÇ’ın Cuma günü sevenleri ile buluşacağı bilgisine ulaşıldı.

Cuma Günü Buruciye Medresesi içinde Divan Edebiyatının önemli şiirlerini seslendirecek olan Hayati İNANÇ, muhteşem anlatımı ile de pek çok hikâyeye insanları taşıyacağı biliniyor.

Tarihi Buruciye Medresesi gibi bir mekânda Hayati İNANÇ’ın, sohbetini dinlemekten çok mutlu olacaklarını ifade eden Sivaslılar, bu taş mekân ile şiirlerin adeta ikiz kardeş olduğuna vurgu yaptılar.