Tarih: 17.10.2023 18:52

HAYATİ ÖNEME SAHİP BİR CİHAZ!

Facebook Twitter Linked-in

STHM ÖZEL HABER
Haber;Etem GÖLBAŞI

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji Bölümü Girişimsel Radyoloji Ünitesinde bulunan ve pek çok hastalığın tanı ve tedavisinde kullanılan anjiyografi cihazının 17 yaşında olduğu ve uzun yıllardır Sivas ve çevre illerden gelen hastalara hizmet verdiği öğrenildi.

 SİVAS'ta, kapsamlı olarak girişimsel radyoloji tanı ve tedavi hizmeti veren tek merkez konumunda olan bu merkezde bulunan mevcut cihazın uzun süredir arızalı olup hali hazırda çalışmadığı bilgilerine ulaşıldı.

Cihaz çok eski olduğu ve sık sık arızalar verdiği bilgilerine ulaşılırken, yapılması için ise günlerce beklenildiği vurgulanmakta.

Bu sebepten ötürü hastalar büyük mağduriyetler yaşadığını belirten duyarlı haber kaynaklarımız, acil olarak tanı ve tedavisi yapılması gereken beyin kanaması, beyin felçi , böbrek, akciğer , karaciğer vb rahatsızlıkları bulunan birçok hastaya tanı-tedavi hizmeti verilemediği, Kayseri, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere gitmek zorunda kaldıkları belirtildi.

Radyoloji Bölümüne Rektör Alim Yıldız döneminde 3 Tesla MR, 128 kesit bilgisayarlı tomografi, Mamografi, Skopi- Röntgen ve Ultrason cihazları gibi çok sayıda cihaz alındığı ve Eksik olan bu cihazın alınması durumunda ise çok büyük bir ihtiyaç ortadan kalkacagı vurgulandı.

Özelliğine göre 500 bin EURO ve  1 Milyon EURO arasında değişen fiyatlarda olan cihazın AVRUPADA  yaşayan SİVASLI İŞ ADAMLARI ve TÜRKİYE'deki duyarlı iş adamlarınca temin edilerek hayat kurtarmalara yardımcı olacağı belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —