Hayatta Daha Önemli Şeyler Var!

Hayatta Daha Önemli Şeyler Var!

SİVAS´ta son yıllarda yaygınlaşmaya yüz tutan kahvaltı geleneği sosyal çürümeyi tetikliyor. Sabahları şehrin bir başından bir diğer başına beş on çeşitli kahvaltı için giden azımsanmayacak seküler yığınların, gösteriş ve mide eksenli sığ yaşam uğraşları e

 

SİVAS´ta son yıllarda artmaya başlayan, içi boş yaşam sürenlerin sabah kahvaltı geleneği eleştiri alıyor. Gösteriş, dedi kodu ve mide eksenli gelişen genele yakın kahvaltıların, zihinsel obezmi de tetiklemesinden korkuluyor.

Son birkaç yıldır epey artan şehrin bir ucundan bir diğer ucuna kahvaltı yapmak için giden, onlarca çeşit kahvaltı ile mide ve zihinsel obezmi hayatlarına kurgulayan içi boş yığınların, sosyal hayat damarı ve derinlikli yaşam hakkında eğitilip topluma fayda sağlamaları gerektiği ifade ediliyor.

Duyarlılık oranları sıfıra yakın olan, sadece ama sadece kendileri için yaşayan, paylaşım ve entelektüel duruştan yoksun pek çok kahvaltı kalabalıklarının, sanatsal düşünceyi de bilmedikleri gözlemleniyor?

Sosyal fayda, bilgi paylaşımı, ortak idealler ve heyecanlar gibi entelektüel bilinç çerçevesinde olması gereken bu tür bir araya gelmelerin, sadece ama sadece kadınlar gününü anımsatan yavanlıklarla dolu olması eleştiriliyor.

Peynir, zeytin, patates, kızarmış ekmek gibi sade bir kahvaltı geleneği ve samimi bir hoş sohbet varken, gösteriş, yapmacık gülümseme ve sadece ama sadece yeme eksenli, ?eski Roma? adetleri benzeri sığlıkların, Sivas´ta da yavaş yavaş yaygınlaşması, zihinsel çürümeyi tetiklediği için şiddetle eleştiriliyor.

Hiç var olamayacak bir dünya, hayali ve ideali için dik durma, bir ekmeği ikiye bölme,erdemler ve doğrular için mücadele etme varken, yeme içme odaklı bir araya gelmeleri bir ayin gibi kutsamanın zavallılığı tuhaf bulunuyor.



Anahtar Kelimeler: Hayatta Daha Önemli Şeyler