Haydi BİSMİLLAH!

Haydi BİSMİLLAH!

SİVAS´ın talihi dönmeye başladı. İsmet YILMAZ´ın Milli Eğitim Bakanı olması, Sivas Milletvekili Habip SOLUK´un ise TBMM´de önemli görevler üsteneceğine dair bilgiler gelmesi yanı sıra, genç, dinamik başarılı bürokratlardan Davut GÜL´ün Sivas Valisi olması

 

SİVAS kabuğunu kırmaya doğru emin adımlarla ilerliyor. Yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak görev alan İsmet YILMAZ´ın eğitim adına şehirde ve ülkede tepeden tırnağa bir yenilenme içerisine girerek, eğitime damga vuracak olması memnuniyet ile karşılandı.

Yine Sivas Milletvekili Habip SOLUK´un da TBMM´de etkin görevler üstleneceği bilgileri gelmeye devam ediyor. Meclisin ve bürokrasinin deneyimli ve başarılı ismi SOLUK´un Bakanlık kadar önemli görevler yapacağı bilgisi edinildi.

Bu iki devlet adamının önemli ve başarılı görevleri akabinde, etkin kaymakamlardan  Davut GÜL´ün de SİVAS Valisi olması Sivas´ta büyük sevinç oluşturdu.

Gürün Kaymakamlığı ve Şarkışla Kaymakamlıkları ile SİVAS´ı yakından tanıyan GÜL´ün, çalışmamak üzere direnen bazı bürokratlara geçit vermeyeceği ifade ediliyor. Özellikle ?dar çevre? ilişkileri ve ablukasına girmeyecek olan GÜL´ün Valilik iç işleyişini de yeniden şekillendirerek hantal yapıyı bertaraf edeceği vurgulanıyor.

Sivas´ın artık kabuğunu kırması gerektiğini dile getiren pek çok insan, Devletin üst sıralarında görev alan siyasiler ve bürokratların şehir için önemli adımlarının, şehrin kalkınmasında etkin olacağını vurguluyorlar.



Anahtar Kelimeler: Haydi BİSMİLLAH