Her ne kadar cumhuriyet üniversitesi gibi 43 yaşını kutlayan köklü bir üniversitede yıllarca niye hukuk fakültesi acılamadığının cevapları su götürür olsa da, önemli olan açılmasıdır diyerek kimse konunun o tarafına pek meyil etmediği İlyas Dökmetaş doneminde de açılacağı konusulan Faruk Kocacik donemin de girişimler yapildiği söylenen fakultemiz bu donemde univesitemize kazandırılmolumlu bulundu.
Cumhuriyet üniversitesinin kurulus asamasina gore yaşdaşi olan Erciyes Üniversitesinde 2004 yılında açılan hatta cok genç bir üniversite olan Erzincan Üniversitesi yıllardır hukuk mezunu verirken, Cumhuriyet Üniversitesinde Hukuk Fakultesi açilmasının geç bile kaldığı vurgulanmakta.
Lakin hukuk fakültesi gibi kıymetli bir fakültenin ileride akademik ehliyetinin nasıl olacağı da şimdiden tartışılmaya başladı.
Cumhuriyet Üniversitesi´nde kurulan prestijli popüler fakültelerin ne hale geldiği konusu hukuk fakültesinin geleceğiyle ilgili endişeleri destekler nitelikte. Örneğin bugün cumhuriyet üniversitesinde Eczacılık Fakültesi diye bir fakültemiz var ancak fakülteye baktığımızda durumun hiçte iş açıcı olmadığı biliniyor.
20 civarında öğretim üyesi olan fakültede Eczacilik mezunu olan hocanın bir iki kişi olduğu maalesef acı bir gerçek olarak bilinirken, aynı durumun HUKUK fakultesinde olup olmayacağı merak ediliyor.
Kimya Biyoliji gibi yan alanlarla akademik kadrosu sekillendirilen Eczalık Fakultesi gibi Hukuk Fakultesinin de keza iktisat İlahiyat Edebiyat fakültesinin kıskacında geleceğinin şekillendirip şekillendirilmeyeceği konusu en az fakultenin acilma haberi kadar heyacanlandirilmis olmali ki, sosyoloji alanindan iktisat da Kamu Maliye konularında hukukla ilgilenen akademisyenlere tutun da acaba Hukuk Fakultesine geçssek mi dedigi ve haberden çok mutlu oldukları alınan bilgiler arasında.
Hatta en mutlu kişilerin ise her derse deva olan İLAHİYATÇILAR olduğu iddia edilmekte. İlahiyat kökenli hocaların fakultenin ilk hocaları olan kendilerinin ilani çıkması gerektiği konusunda hemfikir olduğu en hakkaniyetli ölçünün de bu olacağı konusunda hiç tereddüt yaşamadıklarını? yılların tecrübesine sahip hocaların geleceğin hukukçularını yetiştirebilecek donanım da hissettikleri konuşulmaya dursun şimdiden akademik kadroların nasil şekilleneceği merak ediliyor.
Yozgatlı var Yozgat yok diyen yazarın dediği gibi hukuk fakültesi var hukukçu yok denememesi gerektiği çünkü bu üniversitede buna örnek eğitim birimleri fazlasıyla olduğu ifade ediliyor..