Hayret Bu da Oldu!

Hayret Bu da Oldu!

Tarihi Kongre Müzesi bahçesine Pazar kuruldu. Çiğ köfte, döner, dut pekmez ve kömeler satışa sunulurken, duman kokusu etrafı sarmaya devam ediyor. Şehrin aklının, izanının, şehir bilincini taşımanın, medeni ve evrensel olmanın nereye gittiği ise hayretle

 

Tarihi Kongre Müzesi Bahçesine köy pazarı kuruldu. Akla ziyan bu uygulamanın şehrin en gözde yerine neden kurulduğu bilinmiyor. Dumanlar eşliğinde dürümlerin sarıldığı, çiğ köfte bağırtısının ortada dolandığı, biber ve sair baharatların koktuğu, peynirlerin ulu orta sergilendiği bu bit pazarı mantığı hayretle ve ibretle izleniyor.

Tarihi dokuların orta yerine bu köy pazarının kurulmasını kimlerin organize ettiği ise merak ediliyor.

Modern ve medeni bir şehir olma yolunda fersah fersah yol kat etmesi gereken Sivas´ın, bu tür banal uygulamalardan uzak durması gerektiği vurgulanıyor.

Sivas esnafı kan ağlarken, satılan ürünlerin aynısı Sivas´taa mevcutken, hangi akıl ile bu pazarın bu şehirde kurulduğu bilinmiyor.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Belediye zabıtasının ne iş yaptığı ise tam muamma. Açıkta satılan ürünlere Sağlık Müdürlüğünün neden izin verdiği de bir diğer merak konusu.

Tarihi meydandaki bu garabet ve bitpazarı mantığının biran önce sonlandırılması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: Hayret Oldu
sefilix
26.11.2015 22:02:50
ama bizde sivas günleri yapmıyor muyuz başka şehirlerde. benzer bir şey mi acaba.