Tarih: 25.10.2014 20:37

Hayret, Hayret ki Ne Hayret!

Facebook Twitter Linked-in

Sivas Müftülüğü son zamanlarda kamuoyu gündeminde. Özellikle her Cuma para toplanmasından yakınan Sivaslılar, bu rahatsızlıklarını yüksek perdeden dile getiriyorlardı. Özellikle bu Cuma Müftülüğün camilerde para toplamaması şok etkisi oluşturdu. Devlet tarafından her türlü ihtiyaçları karşılanan Diyanet camiasının Cumaları para günü olarak görmesi eleştiri alıyordu.

 Sivas Müftülüğü bu ve bundan önce iki müftü ile yine gündemde. Her ne hikmetse üç müftü ile kamuoyu gündeminde yer alan Sivas Müftülüğü’nün iş ve icraatları yakın takip altında. Geçtiğimiz Kurban Bayramında Müftülüğün kurban derisi toplaması eleştirilmişti. Diğer sivil toplum birlikteliklerinin alanın daraltıp derileri kendilerinin toplaması hoş karşılanmamıştı. Devlet tarafından her türlü ihtiyaçları karşılanan Diyanetin neden deri işine girdiği ise bilinmiyor. Zaten CUMA’ların neredeyse para toplama günü ilan edildiği vurgulanırken, camilerin dünyalık yerine dönüştürülmemesi gerektiği belirtiliyor.

Geçen Hafta Sivas Postası Gazetesi’nin dile getirdiği eleştirilere kendi personelini toplayan Sivas Müftüsünün  “bu haberi Sivas Postasına hangi…. ……. verdi.” dediği iddiaları ise şok etkisi oluşturdu. Haber merkezimize ulaşan bu iddianın doğruluğu kesinse, bu tür hitap şeklinin bir müftüye yakışıp yakışmadığı ise merak ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —