Hep Beraber Fabrika da Açalım

Hep Beraber Fabrika da Açalım

Bir Restoran açılışında bir araya gelen şehrin siyasileri, yöneticileri ve sivil toplum birlikteliklerinin, bir gün Sivas için fabrika açılışlarını da gerçekleştirmeleri bekleniyor. Özel sektörün gelişmediği Sivas'ta, ekonomik kalkınma için devlet yatırım

 

Devamlı göç vererek tükenen şehrin, çaresiz erimesine nasıl çare bulunacağının artık konuşulması gerektiği belirtiliyor. TÜİK verilerine göre her gün Sivas göç canavarı elinde erirken, şehirde söz sahibi olan her yöneticinin artık elini taşın altına koyarak buna çare bulması gerektiği ifade ediliyor.

Özellikle Savunma Sanayi ile ilgili bir adım Sivaslılar tarafından beklenirken, devlet desteği olmadan ekonomik kalkınman olamayacağı dile getiriliyor.

İstanbul, Malatya, Ankara, Kayseri gibi illerin kendi içlerindeki ekonomik diriliğin devlet desteği olmadan bile yatırım yapma imkânına sahip olduğunu dile getiren Sivaslılar, ancak Sivas'ta bunun mümkün olmadığı özel sektörün de ekonomik darboğazda olduğunu belirtiyorlar.

Savunma Sanayi ile ilgili yatırım bekleyen Sivas, KIZILIRMAK'ın da MARMARAY gibi değerlendirilmesi gereğini ifade ediyorlar.

İkinci Üniversitenin de konuşulduğu Sivas'ta, mevcut Üniversitenin işleyişinin de masaya yatırılarak, kalite oranının iyice irdelenmesi gerektiği ifade ediliyor. Tıp Fakültesinden pek çok deneyimli hocanın başka hastanelere gittiğini dile getiren Üniversite kaynakları buna da bir çare bunması gerektiğini belirtiyorlar.

Şehirdeki her bireyin büyük şehirlere göç hayali içinde olduğunu dile getiren pek çok Sivaslı, asgari ücretle yaşam savaşı veren niceleri için artık devlet destekli yatırımların mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini vurguluyorlar.



Anahtar Kelimeler: Hep Beraber Fabrika da Açalım
Toprak
10.05.2015 20:38:36
Bütün Ak partililer ile şehrin mali erkanı toplanmış, lokanta açıyor.Hepsi bir araya geldiği için toplu açılış sayılır tabi. Ayakkabı boyacı Hüseyin yeni boyacı kasası almış toplanıp onu da açın mübarekler. Bizim mahallede de yeni bir bakkal dükkanı açıldı onu da unutmayın.

Seda uyar
11.05.2015 09:27:08
Sanırım Say`ın Sami Aydın kendisi Tarafından çıkarılan kent estetiği yönetmeliğini unutup bu restoranın açılışına onay verdi.apartmanın Yüzünden çatıya kadar bacanın olması kent estetiğini bozmuyor mu?baca uygun değil estetiği bozuyor diye bazı işletmelere onay verilmezken ya da bacalar yıkılırken bu ayrılacağın sebebi çok manidar.hak,hukuk,adalet diye seçim arabaları tüm kentte dolaşırken bu hiç olmadı.

AHMET GENÇ
11.05.2015 10:41:38
Elini taşın altına koymak deyimi ne yazık ki Sivas`ta farklı şekilde anlaşılmaktadır. Devlet erkanının elini taşın altına koyarak Sivas`ın gelişimi, refah seviyesinin yükselmesi ve halkın kent içerisinde sosyal olarak daha fazla zaman geçirebilmesi için yapılmış tesisin -NE YAZIK Kİ ÖYLE BİR TESİS YOK- açılışı için bir araya gelmesi gerekirken; siyasi ilişkilerden dolayı küçük bir restorant açılışına katılması ne kadar ilginç. Sivas’ın sürekli yükselen işsizlik oranı ve göç verme oranının çözümü yerine böyle küçük davetlere katılım sağlanması ve reklam yapılması İÇLER ACISI

Murat GÜL
11.05.2015 11:26:04
Seçim öncesi kaçak yapılaşmaların önüne bir türlü geçilememesinin bir örneğini daha gördük. Ne yazık ki mekanın bulunduğu konumun, tüm Sivas halka hitap etmesinin yanı sıra çeşitli nedenlerle şehrimize gelen turistlere de hitap etmesi belli ki Şehrin ileri gelenlerinin de dikkatini çekmiş olmalı ki; kent estetiği mestetiği dinlenilmemiş. KOCA BACA BORUSU sanatsal bir yapıymış gibi yükseliyor göze bata bata.

yusuf kul
11.05.2015 12:51:08
yakın zamanda -TÜDEMSAS -SİVAS DEMİR ÇELİK -ÇİMENTO FABRİKASI toplu kapanış törenlerinde de görüşmek ümidiyle.

sami_58@hotmail.com
12.05.2015 07:43:45
FABRİKA AÇARLARSA İSÇİ ÇALIŞIR İSTİHDAM OLUR TÖVBE BİSMİLLAH GÖRÜLMÜŞ ŞEY DEYİL.KAPATILMADIK KURUM KALMAYACAK OLAN SİVASTA NE İŞİ VAR FABRİKANIN SEÇİMDEN SONRADA TOPLU KURUM KAPATMA TÖRENLERİ YAPACAKLAR İL KAPANACAK OLAN KURUM SİVAS DEVLET HASTANESİ HAYIRLI OLSUN SİVASIMIZA

sami_58@hotmail.com
12.05.2015 07:47:02
sayın YUSUF KUL sıralamayı yanlış vermişsiniz ve en önemli kurumu atlamışsınız seçimden hemen sonra SİVAS DEVLET HASTANESİ kapanıyor her şey tamam seçimler bekleniyor muayene olmaya çevre illere bundan sonra

drn
12.05.2015 10:55:25
Numune Hastanesini sulak ve dar alana sıkıştırarak daha şimdiden orda karmaşa oluşturuldu. Sivas halkına zulmetmeyiniz. Acil olarak 2. bir devlet hastanesinin askeri hastane yerine ya da ilin kuzeyine yapılması şart.

selin
12.05.2015 10:59:48
30 mart seçimlerinden önce nice sözler verilmişti.Mevlana tünel projesi,kızılırmak projesi,askeri lojmanların yıkılıp yeşil alana dönüştürülmesi vs.seçimden hemen sonra çalışmaların başlanacağı söylenmişti.hepsi tek tek yalan oldu.beraber yola çıkılan insanlar,maddi manevi destek olanlar seçimden sonra hemen unutuldu.projelerin unutulması da çok normal.seçimden önce reklam aracı olarak kullanılan engelliler,yaşlılar ve çocukların hakkını nasıl ödeyeceksiniz bilmiyorum.er ya da geç ilahi adalet tecelli edecek.

PINAR
12.05.2015 13:08:12
sivasa hayırlı uğurlu olsun yeni restorantımız.Sivasın tek sorunu böyle bir mekanın olmamasıydı zaten.koruyucu aileye verilen çocuğun istismarında,tüdemsaştan personel çıkarılıp ailelerin mağdur oluşunda,bu kadar kadroyu birarada görememiştik.tebrikler.

Hakan Saygın
13.05.2015 13:13:26
Bu şehrirde yakında yoksul kalmayacak zaten..Bütün yoksulla göç edecek.Artık zenginlerde birbirlerine al gülüm ver gülüm yaparlar..Bir dairenin 450 bin lira olursa,yoksul bir genci 15 saat günlük 20 tl ücretle çalıştırırsan,garibanların mahallesi 50 yıldır köprü yapımını beklerken sen daha dün kurulmuş villa kentlere köprü yaparsan ve çökmüş ve şebeke olmuş adalet sistemi zengine ayrı karar garibana ayrı karar çıkartırsa değil göç verme silinip gider bu şehir..

egrioturdogrukonus
16.05.2015 05:30:55
Sami başkan düğmeye bastı, borularını sağlıksız diye döşemeye başladı uyu Sivasım