Hep Beraber Fabrika da Açalım

Hep Beraber Fabrika da Açalım

Bir Restoran açılışında bir araya gelen şehrin siyasileri, yöneticileri ve sivil toplum birlikteliklerinin, bir gün Sivas için fabrika açılışlarını da gerçekleştirmeleri bekleniyor. Özel sektörün gelişmediği Sivas'ta, ekonomik kalkınma için devlet yatırım

 

Devamlı göç vererek tükenen şehrin, çaresiz erimesine nasıl çare bulunacağının artık konuşulması gerektiği belirtiliyor. TÜİK verilerine göre her gün Sivas göç canavarı elinde erirken, şehirde söz sahibi olan her yöneticinin artık elini taşın altına koyarak buna çare bulması gerektiği ifade ediliyor.

Özellikle Savunma Sanayi ile ilgili bir adım Sivaslılar tarafından beklenirken, devlet desteği olmadan ekonomik kalkınman olamayacağı dile getiriliyor.

İstanbul, Malatya, Ankara, Kayseri gibi illerin kendi içlerindeki ekonomik diriliğin devlet desteği olmadan bile yatırım yapma imkânına sahip olduğunu dile getiren Sivaslılar, ancak Sivas'ta bunun mümkün olmadığı özel sektörün de ekonomik darboğazda olduğunu belirtiyorlar.

Savunma Sanayi ile ilgili yatırım bekleyen Sivas, KIZILIRMAK'ın da MARMARAY gibi değerlendirilmesi gereğini ifade ediyorlar.

İkinci Üniversitenin de konuşulduğu Sivas'ta, mevcut Üniversitenin işleyişinin de masaya yatırılarak, kalite oranının iyice irdelenmesi gerektiği ifade ediliyor. Tıp Fakültesinden pek çok deneyimli hocanın başka hastanelere gittiğini dile getiren Üniversite kaynakları buna da bir çare bunması gerektiğini belirtiyorlar.

Şehirdeki her bireyin büyük şehirlere göç hayali içinde olduğunu dile getiren pek çok Sivaslı, asgari ücretle yaşam savaşı veren niceleri için artık devlet destekli yatırımların mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini vurguluyorlar.



Anahtar Kelimeler: Hep Beraber Fabrika da Açalım