Her Yerde Onlar!

Her Yerde Onlar!

Sivas sosyal ve siyasi hayatı değişim bekliyor. Eski kuşak ?ununu elemiş eleğini asmış? pek çok zevatın SİVAS´a verecekleri hiçbir şey olmamasına rağmen, ısrarla hala sosyal ve yönetimsel hayatın içinde olmaları yeni jenerasyon tarafından şiddetle eleştir

 

Süleyman DEMİREL´in üç beş kuşak tarafından görülmesinin bir benzeri de SİVAS´ta yaşanıyor. Yıllardır sosyal hayatın içinde oldukları halde, SİVAS´ın geleceğine dair derli toplu somut düşünceler ortaya koyamayan Cemal KARACA ve Ahmet ÖZAYDIN yeni jenerasyon tarafından şiddetle eleştiriliyor.

Hemen hemen her ortamı zapt eden, yerel derleme ve deyimleri ustaca kullanarak laf üstüne laf koyma haricinde, şehrin entelektüel bilgeliğine bir katkıları olmayan bu ikilinin, hemen hemen her konferansın ve panelin de tam ortasında olmaları eleştiri alıyor.

Yüz eskimesi nedeniyle şehrin büyük çoğunluğu tarafından emekli olup köşelerine çekilmeleri şiddetle arzulanırken, en korkulanında daha birkaç yıl daha bu ikilinin sosyal hayatın içinde olmaları.

Sivas´ın felsefesinin oluşması gerektiğini dile getiren yeni jenarasyon aydınlar, artık eski kuşağın ?torun sevme? işine eğilmeleri gerektiğini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: Yerde Onlar