HER İLDE TOPLU AÇILIŞ, SİVAS`TA TOPLU YATIŞ

HER İLDE TOPLU AÇILIŞ, SİVAS`TA TOPLU YATIŞ

Sivas göç verip tükenmeye devam ediyor. Bakan YILMAZ’ın şahsi gayretleri haricinde Sivas’ta yaprak kımıldamıyor adeta. Şehrin ekonomik gelişimi rutin dışına çıkamazken, Hasan CANPOLAT zamanında gerçekleşen toplu açılış haricinde yıllardır Siva

Sivas göç verip tükenmeye devam ediyor. Bakan YILMAZ’ın şahsi gayretleri haricinde Sivas’ta yaprak kımıldamıyor adeta. Şehrin ekonomik gelişimi rutin dışına çıkamazken, Hasan CANPOLAT zamanında gerçekleşen toplu açılış haricinde yıllardır Sivas’ın toplu açılış göremediği biliniyor.

 Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, son iki yıldır illerde toplu açılışlara katılırken, bu açılışlardan Sivas bir türlü nasiplenemiyor. Birçok ilde devasa toplu temel atma ve toplu açılışlar yapılırken, Sivas “stat” yatırımı haricinde başka bir pencereyi açamıyor.

Bütün illere yapılan duble yollar ve bölge hastanelerinin Sivas’a da yapıldığı lakin bunun göçü durduramadığı biliniyor. TUİK verilerine göre şehrin büyük şehirlere akın ettiği gözlemlenirken, Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Sivas’ın durumundan haberdar edilmediği belirtiliyor.

Sivaslı partililerin Başbakana “Sivas çok iyi gelişiyor” diye bilgi verdiklerini iddia eden pek çok Sivaslı, aslında Sivas’ın bir gelişim evresine bir türlü sokulamadığını ifade ediyorlar.

Türkiye’nın doğusundan batısına kadar Toplu Açılışların eksik olmadığı son yıllarda bir tek bu açılışlardan Sivas’ın mahrum olmasının birinci sebebinin yerel siyasi aktörler olduğu dillendiriliyor. Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ’ın şahsi gayretleri ile bir takım kaynakların aktarıldığı belirtilirken, bunun dışında diğer vekillerin şehir adına farkındalık oluşturamadıkları vurgulanıyor.

Sivas’ın genelinde bir nekahetin kol gezdiği bilinirken, toplu açılış yapan illeri gıpta ile izleyen şehrin ne zaman toplu yatıştan doğrulacağı ise merak konusu.



Anahtar Kelimeler: