HER ŞEY VAR; BUĞDAY ÇORBASI VE ARPA EKMEĞİ YOK

HER ŞEY VAR; BUĞDAY ÇORBASI VE ARPA EKMEĞİ YOK

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih AYHAN’ın renkli cam tutkusu devam ediyor. Her fırsatta televizyon ve gazete manşetlerinde yeri almaktan geri durmayan Ayhan’ın, son olarak iftar programı için kamera karşısında olması dikkatlerden kaçmadı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih AYHAN’ın renkli cam tutkusu devam ediyor. Her fırsatta televizyon ve gazete manşetlerinde yeri almaktan geri durmayan Ayhan’ın, son olarak iftar programı için kamera karşısında olması dikkatlerden kaçmadı. Mükellef bir sofra ile ekrana çıkan Ayhan’ın, Çanakkale Şehitlerinin yemekleri olan buğday çorbası ve arpa ekmeği ile bir gün geçirdiklerini bilip bilmediği merak ediliyor.

 Sivas’ta gösterişli iftar sofraları bir bir ekrana gelmeye devam ediyor. Genelde bürokratlar ve sivil toplum ve iş dünyası iftarlarının kamuoyuna yansıması tuhaf karşılanıyor. Şehirde kurulan “Ramazan Sokağı” garabeti akabinde bazı bürokratların ekranlarda yemeli içmeli boy göstermeleri, eleştiri alıyor.

Ramazanın içsel felsefesinin sadelik olduğu ortada iken, çeşit çeşit yemeklerle ekranda insanlar karşısında olmanın, iyice düşünülüp analiz edildiğinde tuhaf bir durum olduğu ortaya çıkarken, İftarın mide eksenli algılanma biçimi de reddediliyor.

Televizyon ve gazetelerde günübirlik boy gösteren Salih AYHAN’ın, bir iftar programı münasebetiyle yine renkli camda olması yadırgandı. İnsanların ne yiyip içtiğinin, kamuoyunu ilgilendirir bir yanının olmadığına dikkat çeken bir çok insan, özellikle yöneticilik yapanların buna azami dikkat göstermeleri gerektiğini vurguluyorlar.

Son zamanlarda Sivas’ta da moda olan iftar gösterilerinin ne zaman, bu vatan için şehit düşen Çanakkale Şehitlerinin akşam yemeği olan buğday çorbası ve arpa ekmeğini örnek alacağı merak konusu.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASINDA