"HERKES ETEĞİNDEKİ TAŞI DÖKECEK"

SİVAS Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün yapacağı değerlendirme toplantısında somut sonuçlara varılacağı öğrenildi. Özellikle LGS sonuçları esas alınarak yapılacak olan önemli değişimlere SİVAS kamuoyunun açık çek verdiği ve yetkililerin alacakları

SPHM ÖZEL HABER

Sene sonu değerlendirme toplantısının Vali AYHAN´ın başkanlığında yapılacağı ve özellikle LGS (liselere giriş sınavı) sonuçlarının masaya yatırılacağı öğrenildi.

LGS, sonuçlarına göre özellikle ?şehir merkezindeki pek çok okulun belde ve köy okullarının gerisinde kaldığına? vurgu yapan uzman eğitimciler, listeleme çalışmasının MİLLİ EĞİTİM tarafından yapıldığı ve bu başarısız okul idarecilerinin yapılacak toplantıda, Vali AYHAN´a istifalarını verecekleri sanılıyor.

LGS´ye hazırlık noktasında okul idarecilerinin iyi bir sınav vermedikleri hatta devletin onca maddi kaynak aktararak yapılmasını sağladığı KURSLARIN dahi kurallara uygun yapılmayıp, ?daha fazla ek ders? mantığı çerçevesinde yarım yamalak yapıldığı öğrenildi.

Daha da vahimi ise, pek çok okul idarecisinin öğrenci olmadığı kurslardaki birkaç öğrenciyi başka öğrencilerle tamamlayarak, birkaç kursu tek sınıfta yaptıkları ve devletin de zarara uğratıldığı vurgulanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün ?DESTEKLEME KURSLARINA? özel önem verin direktifine rağmen, bu direktifi gereği gibi yerine getirmeyen bazı ?OKUL İDARECİLERİNİN? LGS sonuçlarına göre ?foyalarının? ortaya çıktığı ve bunun da bir DEVLET ADABI ve DEVLET DEVAMLILIĞI gereği, bir yaptırımın olması gerektiği belirtiliyor.

LGS sonuçlarını inceleyen uzman eğitimciler, Bakanlığın 4 yılını doldurmuş okul idarecilerinin görev yerini değiştirme girişimini hoş karşılamayan, bazı OKUL MÜDÜRLERİNİN, özellikle ?devamsız ve başarısız öğrencileri telefonla arayarak LGS sınavına sokarak? SİVAS´ın başarı çıtasını aşağı çekme kumpasını uyguladıkları ifade ediliyor.

Okullarda KUMPAS ekipleri kurarak eğitimi baltalayan vasıfsız idarecilerin yaptıklarının yanlarına kalıp kalmayacağı ise merak ediliyor.

SİVAS KAMUOYU, başarısız okul idarecilerinin, ?referansına, sendikasına, düşüncesine, kimliğine, siyasi görüşüne? bakmadan elenmesi gerektiğini, hiç kimse ama hiç kimsenin başarısız ve vasıfsız insanların arkasında durma hakkına sahip olmadığı görüşlerini dile getiriyor.

BAŞARISIZ insanlara referans olup onları kollamanın, bu şehre ve bu şehrin çocuklarına ihanet olduğu görüşünde ittifak edilirken, YETKİLİLER tarafından alınacak somut önlemlerin SİVAS´ın yarınları için önemli olacağının altı çiziliyor.



CeKa
10.07.2019 13:28:28
Başarız müdürlerin tamamı görevden alınmalı. Sayın Valiyi sonuna kadar destek veriyorum.

Abdullah Çürüklü
10.07.2019 18:36:12
Anlaşılan o ki AKSİLİĞİM ÜSTÜMDE bu gün. Bu yazıyı kaleme alan arkadaşlarıma birkaç sözüm olacak. Olayı ele alışları dar bir çerçeveyi kapsıyor. Okulların hepsini okudu bitirdi, sonunda ne olacak? Bitirdiğine pişman olacak, ne olacak. De ki liseden sonra okumadı,ne olacak, pişman olacak. Hiç okula gitmedi,yine pişmanlık. Öğrenci açısından kabaca durum bu. Geleyim yürüttüğünüz ters mantığa; Kırsal kesimde görev yapan öğretmenleri ödüllendirsek de, şehirde görev yapan öğretmenleri motive etmiş olmazmıyız? Kör değiller ya, görer duyar biraz daha enerji kazanmazlar mı? İslamiyeti kılıç zoruyla yaymaya çalıştığımız yerlerden tüfek zoruyla kovulduk demişti Mustafa İslamoğlu Beyefendi bir tv programında. Zorum-topuzum iş görmenin alemi yoktur. Baika bir açı; Şehirde yaşayan gençlerin eğlence olanakları ile kırsal kesimlerdeki eğlence olanakları aynı mı? Arazisi verimsiz engebeli olan yerlerin çocukları daha çok okur-yazardır,sosyolojik gerçek bu. Yani demem o ki olayları tek başına ele alıp çevresindeki ilintilerden soyutlayarak essah çözüme bir milim bile yanaşamayız. Saygı ve sevgiler...

OLCAYTO ŞAHİN
10.07.2019 20:59:01
Sayın Sivas postası Editörlüğü; LGS sınavı konusunda yayımladığınız yazıyı büyük bir dikkatle ve ilgiyle okudum.Gerçekten de ilimizin 2019 LGS sınavında gösterdiği performans hepimizi ziyadesiyle üzmüştür. Acizane kanımca; bu başarısızlığı gidermenin yolunun; ilimiz eğitiminin tüm paydaşlarının(üniversite, Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler) katılacağı ve ilimiz eğitiminin tüm yönleriyle masaya yatırılacağı, bu durumun başarıya dönüştürülmesi için yapılması gerekenlerin bilimsel bir rapor haline getirilerek yayımlanacağı bir çalıştayla mümkün olabileceğini düşünmekteyim.Selam ve saygılarımla. Olcayto ŞAHİN

MUFETTIS giden okullar
11.07.2019 01:18:48
Allah aşkına devamlı MUFETTİS giden okullar var.MUFETTIS çok gidiyorsa Okul Müdürü vasıfsız demek...Valimiz e güveniyoruz...

Sayın Valimize Guveniyoruz
11.07.2019 01:21:13
Sayın Valimize güveniyoruz.SAYIN VALIM;Köy okullarından daha geride MERKEZDE okullar var.Allah Rızası için çalışmayana aman vermeyiniz.