Herkes Söz Sahibi!

Herkes Söz Sahibi!

Cumhuriyet Üniversitesi kurumsal silsileyi oluşturamamanın sıkıntısını yaşıyor. Sivas tipi ego ve paye klan anlayışının, zaman zaman kendini gösterdiği gözlemlenirken, ileri ufuk ve aşkı bünyelerinde taşıyabilecek bir ekip kurulamaması ise üniversiteyi da

 

Üçü rektör danışmanı ve bir genel sekreterin, adeta üniversitede her istediklerini yaptırma konusunda yarışa girdiği haber merkezimizin ulaştığı bilgiler arasında..

Rektöre, rektor yardımcılarına ve dekanlara rağmen,  Akademik ve İdari bütün kadrolara müdahale eden, rektöre bu noktada istediklerini yaptırma gücu olduklarını beyan eden hatta biz istedikten sonra o iş bitmiştir sloganlarıyla caka satan, fakülte dekanlıklarını ?bay pas ederek her yetki bizde diye akademik zihniyeti zedeleyici tavırlara giren bu ekibin, bu noktadaki tutumlarından ise üniversite personelinin rahatsız olduğu hatta dile getirmeye calişanların ise ciddi bir mobingle karşı karşıya kalacaği endişesi taşıdığı konuşulmakta.

OHAL durumunu öne sürerek başına buyruk tavırlar içine giren bu ekibin Sayın Cumhurbaşkanımızın herkesi kucaklayın demecine ters tutumlarda olmalarının yadırgandığı da belirtilmekte.

Üniversitede bu davranışın çok rahatsız edici bir noktaya geldiği bir çok akademisyenin Cumhuriyet Üniversitesinden ayrılmayı düşündüğü hatta ayrılmaya başladığı konuşulsa da bu ekibin, giden gitsin biz yeteriz nameleriyle omuzlarını açarak dolaştığı da konuşulmakta...

Yeni yönetimin göreve gelmesi akabinde ipleri eline geçiren Hakan YEKBAŞ´ın adeta ?Ali kıran baş kesen edası? ile hareket ettiği ve bu tutum ve davranışlarının eleştirildiği biliniyor. Celal Bayar Ortaokulu´ndan üniversiteye geçen YEKBAŞ´ın, tek söz sahibi olma ve rektörü yanlış yönlendirme hususunda başarılı olduğu vurgulanıyor.

Genel Sekreter Hakan Yekbaş´ın ve danışmanlar Enes Taner Çiftci ve Oguz´un bu keyfiyet ve başlarına buyruk tutumlarından Rektörün bilgisinin olup olmadığı ise merak ediliyor.

Kurum kültürü ve akademik nezaket yerine, yıllarca ?ezilmiş horlanmış insanların? biriktirdikleri temiz emekleri kendi egoları çerçevesinde kullanan nicesinin  üniversiteye ne katacakları ise merak ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Herkes Sahibi
Akademisyen 50025
22.06.2017 13:56:43
Koca üniversiteyi köye çevirdiler bunlar. Adamlar mahallenin muhtarları gibi davranıyorlar. Hele o Enis yok mu o Enis!

Serkan şah
22.06.2017 16:16:47
Bu nasıl işler

akif san
22.06.2017 22:49:04
rektor danismanimiz taner citci bir ayeti kerimiyi referans vermis emrolun dugu gibi dosdogru olun ne kadar yuce bir ilahi kelam kendileri de oyle yapiyor zaten hak hukuk bunlarin isi rektorin yigenleri makama cimenin oglu hocaliga enes beyin hanimi mudurluge taner beyin hanimi yuksek lisansa yazsak ta o kadar dogruluklari bitiremeyiz...hak hukuk oyle mi

Ali İmran
24.06.2017 03:18:17
üniversitede herşey arapsaçına döndü,liyakatsız kişiler yetkili makamlara getiriliyor, herkes makamını ve yetkilerini adam kayırmak için kullanıyor, hizmet kalitesi iyice düştü, birimler zarar ediyor, tam bir başıboşluk hali var..bu gidişat hayra alamet değil, Allah sonunu hayırlı etsin..

fatih can
25.06.2017 10:27:33
akademik liyakat dibe vurmus durumda kendine oy atan ne olursa olsun iyi atmayanlar da bir o kadar kotu.bu son ilanlar istediginiz kisilere cikiyir degil mi rahat ve huzurlu olun