Tarih: 03.10.2019 17:10

HESAP LÜTFEN!

Facebook Twitter Linked-in

Ankara´nın yeni belediye başkanı Mansur Yavaş, eski başkan İ.Melih Gökçek´in Anka Park için harcadığı (saçtığı) parayı açıkladı. 700-750 milyon dolar,Türk parası ile 4.000.000.000 lira, eski ifadeyle 4 katrilyon lira. İnsan Allah´tan korkar yahu!Yetimin, öksüzün, garibanın hakkı, bu kadar kolay heba edilir mi?Yazık günah değil mi?

 İ. Melih Gökçekmetal yorgunu bahanesiile görevinden istifa ettirildi. Eğer iddialar doğru ise bu yeterli olamaz, bu adam devleti zarara uğratmaktan yargılanmalıdır. Bu adamın partisi, bunun hesabınıona sormazsa, bunun vebali onların da üstünedir.

Ankara da, İstanbul da, belediye yönetimleri değişince,bir takım tuhaflıklarda ortaya çıkmaya başladı. Bunları ibretle izliyoruz. Yönetimi değişmeyen veya aynı partinin devam ettiği belediyeler hakkında da,insan şüpheye düşüyor. Mesela Sivas´ta seçim yapıldıama önce ki dönemin muhasebesi yapılmadı veya yapılamadı.

 Geçtiğimiz belediye seçimini bir hayli zorlayan belediye başkan adayı Doğan Ürgüp´ün,  seçimi kaybetmesinin asıl sebeplerinden biriside kanaatimce, önce ki döneminhesabını sormamasıydı. Görüp görmezden, bilip bilmezden gelerek, önce ki yönetime, hiç bir eleştiri getirmeden seçimi kazanacağını zannetti. Madem sizden önce ki dönem, eleştirilemeyecek kadariyi idi, o zaman insanlar size neden oy verecekti ki!

 Sivas´ta,AK parti belediyeyi tekrar aldı ama millet adına hesap sorması beklenen muhalefet partileri bu konuda ağızlarını bile açmadı. Muhalefet görevini yapmayınca bir hesaplaşma ortamı da olmadı. Aynı partiden gelenlerin birbirlerinden hesap sormalarını bekleyemeyeceğimize göre,şimdi ki yönetim eskinin günahlarını da boynuna dolayıp yürümek zorunda.

 Onlar belki soramadılar vesoramazlar ama mesela birkaç tanesini biz soralım.

 Geçtiğimiz on yılda, Eski sanayi bölgesi belediye tarafından viraneye çevrildi. Her gelen belediye evirdi, çevirdi bir proje yaptı. Her proje için bakanlar eşliğinde şaşaalı açılış törenleri yapıldı. Şimdi sormayalım mı? Şehrin göbeğindeki bu mezbelelik neden öylece bırakıldı? Neden çözülmedi?

Bir önce ki dönemde, Araç kiralama firmaları için yapıldığı söylenen bölge trafik karşısında ki bina, neden bomboş duruyor. Şimdi sormayalım mı?Buraya harcanan para kimin parası?Şehrin caddeleri,neden hala araç kiralama firmalarının işgali altında?

 Bir önce ki belediye yönetiminin, Sıcak çermikte yaptırdığı Aqua Park,  neden öylece duruyor?

 Bir önce ki yönetim tarafından yaptırılan Mevlana tünelinin ilk ihale bedeli yaklaşık 50 milyon lira idi ama bu fiyata yapılmadığı biliniyor. Şimdi sormayalım mı?

Mevlana tüneli gerçekten kaça liraya mal oldu? Bir Allah´ın kulu çıkıp neden açıklamıyor?

 Eski belediye başkanının üstün gayretleri ile değiştirilen hızlı tren şehir içi güzergâhı, yüzlerce milyon lira harcandıktan sonra tekrar ilk haline döndü, şimdi sormayalım mı? Neden böyle oldu? Bunun hesabı sayın eski başkana neden sorulmuyor?

 Geçtiğimiz günlerde belediye şirketi Özbelsan´ın,  seçimden önce açılan yeni binasına gittim. Ne kadar para harcandığını öğrendiğimde şok oldum. 15 milyon lira, eski ifadeyle 15 trilyon lira. İnsan Allah´tan korkar yahu!Şimdi sormayalım mı? Kaç kuruş kazandınız da, bu paraları harcıyorsunuz. Geçen dönem için bu şirketin ve başındakilerin mali durumları neden sorgulanmıyor?

 Belediyeler her dönem sonunda kendi hesabını vermelidir veya bu hesap istenmelidir. Aynı partinin yada aynı ekibin sürekli ve dönem hesabı vermeden devam etmesinin sakatlıkları,Ankara da, İstanbul da ortaya çıkmıştır. Dönem hesabı görülmeyen yönetimlerin, aynı partiden devamı halinde önlerinde buldukları pisliği halının altına süpürdükleri ayan beyan ortadadır.

Bir yanlışın üstünün, başka bir yanlışla örtülmesini istemiyorsak, milletin parasının çarçur edilmesini istemiyorsak sırası geldiğinde ?Hesap Lütfen? demesini de bilmeliyiz.Bu bir vatandaşlık görevidir.

 

Tacettin KEPENEK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —