HESAP VERMELİ!

HESAP VERMELİ!

2019 SAYIŞTAY BELEDİYE DENETİM RAPORUNDAN KESİTLER!...

SPHM ÖZEL HABER

Sivas Postası gazetesinin zaman zaman gündeme getirdiği ve sorguladığı konulardan birisi olan ve Belediye Başkanı Sami Aydın tarafından 2017 yılında yaptırılan Havaalanı Kavşağı otopark “Rent a Car Parkı” binası, 2019 yılı Sayıştay Denetim Raporuna konu oldu.

10.12.2017 tarihinde geçici kabulü yapılarak teslim alınan Tesisin Uzun süredir Hiç bir amaç için Kullanılmayıp Atıl Halde Bekletilmesi sonunda Sayıştay denetim raporuna da girdi.

Rapor da “Önemli bir kamu kaynağı harcanarak yaptırılan Havaalanı Kavşağı otoparkının uzun süredir boş olarak tutulduğu, hiçbir şekilde değerlendirilmediği görülmüş, geçen bu içerisinde de tesiste çeşitli deformasyonların oluştuğu yerinde yapılan incelemelerde tespit edilmiştir” denilmiş ve  ayrıca“2017 yılı birim fiyatları ile yaklaşık 4.300.000.-TL (2020 birim fiyatları ile 7.138.000.-TL) harcama yapılarak inşa ettirilen bu tesisin bu şekilde atıl halde bırakılması, kamu kaynağının etkin verimli ve gerçek bir ihtiyaca göre planlanıp harcanmadığını göstermektedir.” Denilmiştir.

Özellikle Belediye Başkanı Sami Aydın döneminde bu tür atıl binalar için harcanan paralar kayıtlara geçmiş oldu. Sadece “Rent a Car Parkı” değil Sıcak çermikte yapılan “Aguapark” isimli havuz ve tesisinde aynı şekilde hala hizmete açılmadığı ve atıl durumda beklediği bilinmektedir.

Kamu kaynaklarını heba edilmesinden sorumlu olanların ise millet ve adalet karşısında ne zaman hesap verecekleri merakla bekleniyor.

Sayıştay’ın,  Sivas Belediyesi ile ilgili olarak 2017 ve 2018 yılları için denetleme raporu düzenlemediği dolayısıyla o döneme ait birçok konunun henüz aydınlanmadığı da görülmektedir. Özellikle 2015 yılında 43.858.058,58 TL bedelle ihalesi yapılan Mevlana Tünelinin, yıllardır ısrarla sorulmasına rağmen toplamda kaç liraya mal olduğu belediye tarafından açıklanmış değildir.



Anahtar Kelimeler: HESAP VERMELİ!