HEYECAN VERİCİ HABERLER GELİYOR!

HEYECAN VERİCİ HABERLER GELİYOR!

STHM ÖZEL HABER

Eğitimde devrim gibi adımlar gelmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN'in ESKİŞEHİR'de öğretmen odası buluşmalarından gelen haberlere göre, artık İLKOKUL'da RESİM,MÜZİK ve BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİNE branş öğretmenleri girecek.

Yıllardır İDEALİST eğitimcilerin ısrarla vurguladığı “ MÜZİK, RESİM ve BEDEN EĞİTİMİ” çok önemli dersler çırpınışına sonunda ses verildi.

Pek çok okulda, BEDEN EĞİTİMİ, MÜZİK ve RESİM derslerinde MATEMATİK yapıldığını belirten duyarlı eğitimciler, MATEMATİKTE soru çöze çöze çocukların MATEMATİK'ten nefret eder seviyeye geldiğini ifade ediyorlar.

Branş öğretmenlerin bu derslere girmesiyle çocukların İLKOKULDA sanat ve spor yeteneklerinin ortaya çıkacağı ve bunla da kalmayıp, öğrencilerin ruhlarının sanatla ve sporla bütünlenerek ORTAOKUL sıralarında daha da başarılı olacakları vurgulanıyor.

İşini hakkıyla yapan İDEALİS ÖĞRETMENLER ise “Bakan TEKİN'in bu düşüncesinin muhteşem olduğunu, çocukların TEST ve DENEME SINAVLARI ile robotlaşıp anti sosyal olduklarını, sanat ve spor derslerine önem verilmesinin ise yarınlar için büyük değişimlere kapı açacağı” görüşlerini söylüyorlar.

RESİM, MÜZİK ve BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİNİN, Matematik, Fen, SOSYAL kadar önemli olduğu ve bu derslerin ise yıllardır ihmal edilerek, SORU ÇÖZME odaklı değerlendirildiği ve bunun da öğrencilerin pek çok yeteneğini öldürdüğü ısrarla vurgulanıyor.



Anahtar Kelimeler: HEYECAN VERİCİ HABERLER GELİYOR!