Hezimeti Kimse Üstüne Almıyor

Hezimeti Kimse Üstüne Almıyor

Ak Parti Sivas´ta vekil sayısını 3´e düşürüp büyük bir hezimet yaşarken, bu yenilginin sorumlularının hiçbir şey olmamış gibi toplantı üstüne toplantı yapmaları anlaşılamıyor. Merkez İlçe Yönetimin Kurulunun toptan ne zaman istifa edeceği ise merak ediliy

 

Demokratik olgunlukta iyi bir sınav veremeyen Merkez İlçe yönetiminin ne zaman istifa edeceği konuşuluyor. Ak Parti kulisleri Merkez İlçe Başkanı Ahmet KUZU´nun partiye geçişinden bu yana gel gitlerle bir dönem geçirdiği ve seçim yenilgisinde de büyük payı olduğunu dile getiriyorlar.

Zamanın Başbakanı Recep Tayyip ERDOĞAN´ı kent merkezinde eşekle protesto eden KUZU´ya sert tepki gösteren Ak Partililer, seçim yenilgisinde başta Hilmi BİLGİN olmak üzere Ahmet KUZU´nun yenilginin müsebbipleri olduğunu vurguluyorlar.

 Merkez İlçe Yönetim Kurulu´nun istifa edip, yeni bir yönetime yol açması gerektiğini dile getiren partililer, hiçbir şey olmamış gibi toplantı üzerine toplantı yapılmasına ise bir anlam verilemediği dile getiriliyor.

Ahmet KUZU´nun bundan birkaç ay önce görevden alındığı lakin Hilmi BİLGİN´in devreye girmesi ile sürenin dondurulduğu iddia edilirken, olası bir erken seçimde Hilmi BİLGİN ve Ahmet KUZU gibi isimlerin Sivas Ak Parti´yi başarıya taşıyamayacakları, olası seçime bu isimlerle gidilmesi durumunda seçim sonucunun 2-2-1 şeklinde ortaya çıkacağı yorumları yapılmakta.