Tarih: 05.07.2014 08:22

HİLEYİ MİLLİ EĞİTİM BOZACAK MI?

Facebook Twitter Linked-in

İdarecilikte 4 yılı dolduran okul müdürlerinin isimleri ilan edildi. Tekrar görevlendirilmeleri için takvim işliyor. Emekliliği hak ettiği halde yeniden görevlendirilme ümidi içinde olan pek çok başarısız okul müdürü, okullarda verilecek puanlarda ayarlama yoluna giderek Milli Eğitim ve Sivas Valiliğini yanıltma yoluna gidiyorlar.

Bilindiği gibi 2013-2014 öğretim yılı sonu itibariyle 4 yılını dolduran okul müdürlerinin görevleri sona erecek ve 4 yıllığına yeni görevlendirme yapılacak.

Ancak yeni görevlendirmelerde okul-aile birliği başkanına ve başkan yardımcısına, öğrenciye: Okul müdürü görevlendirilsin mi görevlendirilmesin mi? diye sormanın çok mantıklı gelmediğini belirten eğitimciler, bunda hileli ve tarafgir bir yaklaşımın sergileneceğini dile getiriyorlar.

Öğrencinin okul-aile birliği yönetiminin yönetim performansıyla ilgili bilgi sahibi olması ve objektif değerlendirme yapması çok mümkün görünmediği ortada iken somut çalışmaların mutlaka dikkate alınması gerektiği vurgulanıyor.

Milli eğitim müdürlüğünde bulunan ve okul müdürlerinin görevlendirmesiyle ilgili puan verecek olan idarecilerinde okul müdürünün performansını hangi somut veriye dayanarak değerlendireceği ise merak ediliyor.

Okul müdürleri değerlendirme formunda kriterler bulunuyor olmasına rağmen değerlendirmede bu kriterlerin hangi somut verilere dayanarak yapılacağı bilinmiyor.

Ayrıca okul müdürünü değerlendirecek öğretmenlerle ilgili de kişisel ilişkilerin öne çıkmasından endişe ediliyor.

En doğru çözümün somut veriler ve ürünler üzerinden milli eğitim müdürlünce yapılmasının yerinde olacağı düşünülüyor.

Ayrıca görevlendirmelerde performansın dışında başka bir etkenin devreye girmemesi gerektiği vurgulanıyor.

Özellikle performansı sıfırın altında, çağı anlayamayan, teknolojiden uzak emekliliği gelmiş bir çok okul idarecisinin yeniden görevlendirilmek için okul aile birliği ve okulda puan verecek öğretmenleri ayarladıkları ve yüksek puanlarla Milli Eğitimin huzuruna gelecekleri bilgisi haber merkezimize ulaştı. Eğitimden habersiz bir çok okul müdürünün böyle etik olmayan bir yolu tercih etmeye çalışmalarının utanç verici olduğunu dile getiren duyarlı eğitimciler, buna Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğin müsaade etmemesi gerektiğini belirtiyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —