Tarih: 29.09.2023 07:14

HİTİTLER'e UZANAN LEZZET!

Facebook Twitter Linked-in

ÜZÜMLÜ YEMEĞİ
Besni Üzümü- Kuşbaşı Kuzu veya Düve Eti ve iç yağı
Sivas Altınyayla yöresinin unutulmuş muhteşem yemeği...
Altınyaylalılar Derneğinin Düzenlediği törenle yeniden hatırlandı...
Tatlı mı ? Yemek mi? Çok ilginç bir tadı var... Başlı başına gastronomik bir lezzet...

 YEMEĞİN YAPILIŞI;

Üzümlü "parmak üzümü" denilen üzüm ile yapılır. Bir kazanın veya büyük bir tencerenin altına ilk başta çiğ et konur.

Sonra ise bir kat üzüm ve bir katta pişmiş et konur. Az ateşte hiç karıştırılmadan, yaklaşık olarak bir saat pişirilir. Üzümlüye konulan et çok yağlı olduğu için, yemeğe hiç yağ konulmaz. Piştikçe üzümün tadı ete de geçerek eti tatlandırır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —