Hızlı TREN Çalışması Durdu!

Hızlı TREN Çalışması Durdu!

Osmanlı ve Cumhuriyet bilgeliği ile yapılan eski güzergah hazır ve nazır kullanılmayı beklerken, bir oldu bitti ile kamuoyunun hayır demesine rağmen şehir dışına kaydırılan HIZLI TREN GÜZERGAHI çıkmaza girdi.

SPHM ÖZEL HABER

Şehri savunan gazete olarak bilinen SİVAS POSTASI GAZETESİ, şehir menfaatine olan haberleri ısrarla gündeme getirmeye devam ediyor.

Hızlı Tren Güzergahında bilinmezler ise devam ediyor. İşin içinden çıkamayan müteahhidin kaçması akabinde işlerin durduğu bilgisine ulaşılırken, hali hazırda demirlerin de çürümeye başladığı haber merkezimizin ulaştığı bilgiler arasında.

Osmanlı ve Cumhuriyet irfanı ile yapılan ve çok sağlam olan mevcut güzergahın çevresel dokuyu zedelemeden inşa edildiği ve bu alanın kullanılması gerekirken, bu yolun şehir kenarına kaydırılması kamuoyunda pek çok tuhaf iddiayı da gündemde tutmaya devam ediyor.

VİYADÜKLER ve DOLGULAR ile adeta ÇİN SEDDİ vari bir ucubenin ortaya çıkacağı uzmanlarca dile getirilmesine rağmen genel anlamda MİMARLAR ODASI´nın ve ÜNİVERSİTE boyutunda da REKTÖRLÜĞÜN bu ucube hakkında kamuoyunu aydınlatmaları beklenirken, bu yönde de bir açıklamanın olmaması hayretle takip ediliyor.

Hızlı Tren İstasyonunun yapılacağı Üniversite bölgesinde oynak zemin tespit edildiği hatta kaynak suyunun da çıktığı iddia edilirken, bu bağlamda güzergahın da tehlikeye düştüğü belirtilmekte.

Müteahhidi kaçan ve bir bilinmeze terk edilen Hızlı Tren´in 2023 yılına dahi zor yetişeceği vurgulanmakta.

Uzmanlar, bu inat ve ısrardan vaz geçilerek güzergahın eski hat üzerinde olmasının devlet ve millet menfaatine olduğunu ısrarla dile getirmeye devam ediyorlar.