Hızlı Tren İstasyon Zemini Çürük Mü Çıktı?

Hızlı Tren İstasyon Zemini Çürük Mü Çıktı?

Bir oldu bittiye getirilerek şehir dışına kaydırılan Hızlı Tren Güzergâhı ve Hızlı Tren İstasyonu ile ilgili iddialar durmak bilmiyor. Hızlı Tren İstasyonunun yapılması planlanan Üniversite alanında zeminin çürük çıktığı vurgulanıyor. Diğer tuhaf bir duru

 

SİVAS Hızlı Tren Güzergahı ve İstasyonunu konuşuyor. STSO Başkanı Osman YILDIRIM ve Belediye Başkanı Sami AYDIN ikilisinin özenle organize ederek şehir dışına kaydırdıkları güzergah tartışmaların odağında. Neredeyse 4 katlı bir bina boyutunda dolgu ve viyadüklerle Üniversite ve Şehir arasına ÇİN SEDDİ gibi bir ucube hattın yapılacak olması ise kamuoyu tarafından tam olarak bilinmiyor.

Üniversite ve şehir arasına ÇİN SEDDİ örülmesi ile ilgili konuşması gereken Rektörün ise bu konuda konuşmaması ise manidar bulunuyor.

Haber kaynaklarımıza hafta ortasında ulaşan bir haber ise şaşkınlık oluşturdu. Edindiğimiz bilgilere göre Üniversite altında yapılması planlanan Hızlı Tren İstasyonunun zeminin çürük olduğu ve mevcut zemine istasyonun yapılmasının mümkün olamayacağı yönünde.

Konunun uzmanları ise daha değişik bir iddiayı tartışmalara açmaya başladılar. Özellikle İsmet YILMAZ bulvarı ve Recep Tayyip ERDOĞAN Bulvarı´nın trem için sorun oluşturacağı ?kot farkı? nedeniyle buranın aşılamayacağı ve en baştan yükseltilere yeni yükseltiler ekleneceği yönünde.

Bu durumun nasıl aşılacağı bir muamma iken fikren ve ilmen şehir merkezi ideal iken Osman YILDIRIM ve Sami AYDIN iklisinin şehrin geleceğine önemli bir olumsuzluk kattıkları vurgulanıyor. Avrupa başta olmak üzere Eskişehir gibi illerimizde de Hızlı Tren şehir içinde iken, Sivas´ta şehir dışına kaydırılmasının altında uzn vadeli hesapların yattığı iddia ediliyor.

Beytül Malı zarara uğratan bu uygulama hakkında neden Devlet Yetkililerinin müdahale etmedikleri ise sorgulanıyor.

Özellikle bir SİVAS ziyaretinde Hızlı Tren İstasyonunun şehir merkezinde olması gerektiğini dile getiren Başbakan Binali YILDIRIM´ın şehirdeki bu oldu bittiye müsaade etmemesi bekleniyor.



Yusuf Kul
25.03.2017 16:07:05
sami başkana sormak lazım.güzergahı belirlerken herhalde bunu da dikkate almıştır.

korkusuz kahraman
29.03.2017 08:41:41
Tüm cevaplarını bildiğimiz soruları sormaktan o kadar sıkıldık ki.

ahmet can
29.03.2017 16:52:53
sama osman serdar avaneleri eski stdadı tokiden aldılar helal olsun ev fiyatları normale dönecek diye ödleri koptu...

taner
30.03.2017 00:43:00
SİVAS TA YAŞANAN BU İBRETLİK VE YANLIŞ İŞLERİ YUKARIDAKİ BİR YETKİLİ GÖRÜP NEDEN HESAP SORMAZ ANLAYAN VARMI, CUMHURBAŞKANIMIZ BİZZAT BU İŞE MÜDAHALE ETMELİ VE SORUMLULARA HESAP SORULMALIDIR, 2016 DA GELECEK HIZLI TRENIN DAHA TTTTTT Sİ YOK MEYDANDA , YAZIK GÜNAH BU SİVASA,,,

MUHAMMED DENİZ
10.04.2017 21:48:44
düşünmeye negerek var orası son istasyon olsun aha size çözüm