HIZLI TREN YATIRIMLARINA 1.8 MİLYAR LİRA

HIZLI TREN YATIRIMLARINA 1.8 MİLYAR LİRA

TCDD?nin 2014 yılı yatırım bütçesinin yarıya yakın bütçesini Hızlı Tren Hatları için ayırdı. Türkiye`nin devam eden en önemli hızlı tren projelerinden olan Ankara-İzmir ve Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatları için de bu yıl 120`şer milyon liralık

 TCDD’nin 2014 yılı yatırım bütçesinin yarıya yakın bütçesini Hızlı Tren Hatları için ayırdı. Türkiye`nin devam eden en önemli hızlı tren projelerinden olan Ankara-İzmir ve Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatları için de bu yıl 120`şer milyon liralık yatırım öngörülüyor.

TCDD`nin 2014 yatırım bütçesinin yüzde 47`si hızlı tren projelerine gidecek. Bu yıl devam eden hızlı tren projeleri için 1,8 milyar liralık yatırım gerçekleştirilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) 2014 yatırım bütçesinin yaklaşık yüzde 47`si hızlı tren projelerine harcanacak. Bu yıl devam eden hızlı tren projeleri için 1,8 milyar liralık yatırım gerçekleştirilecek.

2014 yılı yatırım programından yapılan hesaplamalara göre, TCDD Genel Müdürlüğüne 3 milyar 858 milyon lira, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek diğer demiryolu projelerine 1 milyar 944 milyon lira olmak üzere demiryolu ulaştırmasına bu yıl toplam 5 milyar 802 milyon liralık yatırım yapılması öngörülüyor.

Bu yıl TCDD`ye ayrılan yatırım bütçesinin önemli bir bölümü hızlı tren projelerine gidecek. Hızlı tren projelerine 2014`tel 1,8 milyar liralık yatırım yapılacak. Bir başka ifadeyle TCDD`nin 2014 yılındaki yatırım bütçesinin yüzde 47`si hızlı tren projelerine harcanacak.

Söz konusu projeler içinde en fazla yatırım, Ankara-İstanbul Hızlı Tren hattına yapılacak. Ankara-İstanbul Hızlı Tren hattında sinyalizasyon ve elektrifikasyon tesisi, yeni yol yapımı, tren seti temini, depo yapımı ve kontrollük giderleri için 2014 yılında 640 milyon lira harcama gerçekleştirilecek.

Türkiye`nin devam eden en önemli hızlı tren projelerinden olan Ankara-İzmir ve Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatları için de bu yıl 120`şer milyon liralık yatırım öngörülüyor.

Bu yıl ayrıca Bandırma-Bursa, Ayazma-Osmaneli arasında 215 kilometrelik yüksek hızlı standartlı demiryolu yapımı müşavirlik ve kontrollük hizmetleri için 120 milyon lira harcanacak.