Tarih: 24.11.2012 11:05

HIZLI TRENLE EKONOMİ ŞAHLANACAK

Facebook Twitter Linked-in

Yapımı devam eden hızlı tren hatlarının devreye girmesiyle yılda 30 milyon taşıyacak olan Yüksek Hızlı Tren Türkiye ekonomisine 800 milyon doları aşan katkı sağlayacak. Ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak projenin bir ayağı ise Sivas?tan geçecek. 2015 yılında tamamlanması düşünülen Ankara- Sivas YHT ile taşınacak yolcu sayısının da büyük getiri sağlaması düşünülüyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yapımı devam eden hızlı tren hatlarının devreye girmesiyle, yılda 30 milyon yolcu taşıyacak Yüksek Hızlı Tren`nin (YHT),Türkiye ekonomisine yıllık 800 milyon doları aşan katkı sağlayacağını bildirdi.

 Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları`nın (TCDD) 2023 yılı hedefleri doğrultusunda, yurt genelinde demiryolu ağının 25 bin kilometreye çıkarılacağını ifade eden Yıldırım, bu ağın 10 bin kilometresini oluşturacak YHT hatlarının ise ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmaya önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Yapımı devam eden ve dört büyük kenti birbirine bağlayacak olan Ankara-İstanbul, Ankara-İzmir ve Ankara-Bursa hatlarında yılda 30 milyondan fazla yolcu taşınacağını belirten Bakan Yıldırım, YHT`lerinTürkiye ekonomisine katkısının da yıllık 800 milyon doları aşacağını söyledi.

Bakan Yıldırım, Sivas, Kayseri, Erzincan ve Antalya başta olmak üzere yurdumuzun 4 bir tarafını demir ağlarla örmek için çalışmalarımız sürüyor. 2023 ve 2035 projelerimizi hazırladık bir bir hayata geçiriyoruz.` Dedi.

Ankara- Sivas hızlı tren projesi yapım işlemleri sürerken, ülke ekonomisine getireceği faydalar konuşulurken hattın 2015 yılında tamamlanması ümit ediliyor. Projenin 2017 yılına kadar sarkabileceği iddiaları da fısıldanmaya başlarken projenin bu tarihe sarkmaması için müsteşar Habip Soluk?un işin sıkı takipçisi olması bekleniyor.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda TCDD?nin internet sayfasında yayınlanan anket sonuçlanmasına rağmen 5 projeden birinci gelenin hala açıklanmamış olması da kamuoyunda büyük merak uyandırıyor. 5 farklı mimari gar binası projesinden hangisinin en fazla oyu aldığını da yine bakan Binali Yıldırım?ın açıklaması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —